POPOTOVANJE MEPZ S PRIJATELJI PO BALKANU

Novice
Povej naprej!

DOŽIVETJE BALKANA

Romanje MePZ in prijateljev, 27. 4. – 2. 5. 2014

 

Čar prvomajskega romanja po Balkanu, tokrat do potankosti raziskanem s strani draveljskega mešanega pevskega zbora in prijateljev, zlahka opišem kot kopico presenečenj, bolj ali manj skritih med mogočnimi gorami, pa naj bodo slednje zavite v gosto meglo ali pa obsijane s prvomajskim soncem.

Na svoji poti smo imeli priložnost podrobnejšega vpogleda v kar šest držav v vsej njihovi naravni, kulturni in verski raznolikosti. Osupljivost prepleta čudes stvarstva z veličastnimi stvaritvami človeka je bila glavni vir energije v našem sicer zelo natrpanem programu. Dobro smo namreč izkoristili prav vsako minuto tega tedna, po zaslugi organizatorjev in našega sodelovanja. Na poti prek Srbije, Bolgarije, Makedonije, Albanije, Črne Gore in nazadnje Hrvaške so nas spremljale pesem, dobra volja in molitev. Obiskali smo rojaka, beograjskega g. nadškofa Stanka Hočevarja. Avtobus je bil celo kraj zahvalne svete maše, ki jo je daroval naš g. župnik na poti domov.

Nedvomno je bila pestrost  naših ogledov, zajemajoča samostane, cerkve, muzeje in vse večje znamenitosti prestolnic držav tista, ki prav nobenega člana naše potovalne ekipe ni pustila ravnodušnega. Posebnostim Balkana in njegovih prebivalcev ni moč videti konca, vendar pa smo s tem potovanjem gotovo uzrli njegovo kulturo v novi, izjemno mikavni luči.

 

Besedilo: Klara Škrlec

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
MLADI SMO HODILI PO POTEH PRVIH KRISTJANOV
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 4. VELIKONOČNO NEDELJO