Ponedeljkov pregovor

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

Bog ena vrata zapira in sto drugih odpira

Kakšni srečneži smo kristjani! Bog nam je obljubil pomoč in Njegove obljube so trdne in zanesljive. “Sicer pa vemo, da njim, ki ljubijo Boga, vse pripomore k dobremu,” beremo v Rimljanih 8,28. Vemo, da je Bog vodnik naše poti in da včasih zapre ena vrata, da nam odpre sto drugih. Kljub razočaranjem in oviram, ki se nam zdijo nepremostljive, nas Bog usmerja k novim priložnostim in blagoslovom, če mu zaupamo in sprejemamo njegovo voljo. 

Sveta Marija Faustina Kowalska je v svojem življenju doživela številne preizkušnje. Njeno življenje je bilo polno bolečine in trpljenja in eden najhujših je bil, ko je bila, zaradi svojega slabega zdravja, večkrat zavrnjena, da bi vstopila v samostan. 

Sprva je to doživljala kot veliko razočaranje in bolečino, a je kljub temu vztrajala v molitvi in zaupanju v Božji načrt zanjo. V tem času je začela prejemati videnja in sporočila o Božjem usmiljenju, ki so pozneje privedla do molitve rožnega venca Božjega usmiljenja in širjenja češčenja Božjega usmiljenja po vsem svetu.

Ta izkušnja je pokazala, kako Bog lahko skozi zaprta vrata vodi k nečemu veliko večjemu in pomembnejšemu v našem življenju.

Ko se soočamo z zaprtimi vrati v našem življenju, se lahko počutimo razočarane in obupane. Vendar je pomembno, da ohranjamo vero in zaupanje v Božji načrt. 

Bog nas vodi skozi težave in preizkušnje, da bi nas okrepil in usmeril k novim priložnostim in blagoslovom. Spomnimo se, da imamo mi le delček vse slike, On pa popoln načrt za nas. Zaupajmo Mu in poiščimo odprta vrata z molitvijo in vero.  

Prejšnji prispevek
Molimo skupaj – od 7.7. do 13.7.
Naslednji prispevek
Duhovna drobtinica