Pomladni koncert Mepz Crescendo in New York Exhorters Missionary Chorus

Novice
Povej naprej!

Zbor Crescendo že poznamo, v Dravljah so nastopili na predvečer kulturnega praznika 7. februarja 2018,  zbor iz New Yorka pa je bil ustanovljen leta 2001 po tragičnem napadu na WTC  v New Yorku. Zbor se posveča predvsem cerkveni glasbi in skozi pesmi prosi za mir in varnost v vseh deželah sveta.

Kot smo lahko videli, zbor iz New Yorka sestavlja 62 članov, ki so iz 45-tih župnij. V letu 2016 so priredili 16 koncertov, tako doma kot v tujini.

Ta večer smo res lahko uživali. Ob poslušanju izvrstnih pesmi in glasbe, ob spremljavi na klavirju, ob čudovitem solo sopranu, ob prepletanju plesa z melodijami, ki so poslušalce lahko »ponesle« onkraj zemeljskega…. K vsemu so pripomogli še enotni kostumi nastopajočih, vmesnim dopolnitvam le-teh saj so si pevci pri določenih vsebinah dodali pokrivala (šale) in seveda mimika, s katero so izražali vsebino petja. Ni bilo težko razbrati, kaj želijo sporočiti. Prosijo za mir, za prijateljstvo, za nenasilje, za dobre odnose, za varnost  in to po vsem svetu.

Hvaležni smo MEPZ Crescendo, ki sodeluje z zborom New York Exhorters Missionary Chorus, da je dal pobudo za skupni nastop v cerkvi v Dravljah.

Bil je večer, ki ga je težko opisati z besedami, treba ga je doživeti. 

 

Na TEJ POVEZAVI lahko prisluhnete vsem pesmim, ki sta jih zbora zapela.

Na TEJ POVEZAVI lahko pogledate in poslušate vse pesmi, ki sta jih zbora zapela.

 

Besedilo: Marija Šterbenc

Video: Jože Strajnar

Zvočni posnetek in foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Sv. Florjan z draveljskimi gasilci in birmanci
Naslednji prispevek
Srečanje birmancev z letošnjim birmovalcem