Poletni odmevi naših mladih

Novice
Povej naprej!

Murter 2023 – ministrantske počitnice so uspele!

Ministrantske počitnice na Murterju so tudi letos potekale v prvem tednu poletnih počitnic. Poleg klasičnega kopanja v kristalnem morju, sladoleda, pomorskih bitk na supih, žara, vaterpola, veslanja do manjših otočkov v okolici Murterja, sončnega zahoda na vrhu otoka in večernega nogometa, smo letos dodali še izlet do trdnjave blizu Šibenika in nepozaben ogled vojaških rovov z bunkerji in čudovitim razgledom na mesto Murter. Seveda pa niso smela manjkati vodna igrala in izlet do slapov na reki Zrmanji. Letošna novost je bila tudi to, da smo prvič šli na ministrantrske počitnice brez dodatnih voznikov in animatorjev, samo ministranti, ter p. Marko in p. Egon.

Magis in Svetovni dan mladih

Na Portugalsko smo šli na svetovni dan mladih, ker pa smo imeli zaradi jezuitov možnost, smo se prej udeležili tudi Magis-a. Morda smo tja šli z nekimi pričakovanji, vendar sem jih vsaj jaz hitro opustila in se preprosto prepustila toku presenečenj. Če bi jih obdržala bi lahko rekla, da je Portugalska presegla vsa pričakovanja. Še pred začetkom samega svetovnega dne, smo mi že izkusili dinamiko množice mešanih narodov, v eksperimentu na različne načine bogatili svojo duhovnost in skupaj z 2-tisoč ljudmi z vsega sveta plesali polko. Med sdm-jem smo imeli srečo, da smo bivali pri host families. Ne vem ali smo bili bolj veseli postelje ali tuša. (definitivno tuša!) Sdm je zaradi veliko različnih možnosti, vsak lahko doživel povsem po svoje. Mi smo bili že polni vtisov in malenkost utrujeni, tako da smo (poskušali) imeti malo manj divjo izkušnjo? No, vsekakor smo bili dovolj utrujeni (in s pikico domotožja – po 16 dneh…), da smo v Lizboni ustvarili “Dravlje park”. Nazaj v Slovenijo smo se vrnili v ponedeljek pozno zvečer, polni spominov, novih poznanstev, poglobljenih odnosov, lepo porjaveli (oz. nekateri opečeni), zelo utrujeni in predvsem srečni in hvaležni za to izkušnjo.

Delovna akcija v Prevaljah na Koroškem

V tednu med 7. in 12. avgustom, so se skavti iz Ljubljane 3 odpravili na delovno akcijo v Prevalje, kjer so pomagali ljudem pri odpravljanju posledic poplav. Vmes se jim je pridružil tudi draveljski kaplan p. Marko Pavlič. Čeprav so tamkajšnji domačini utrpeli veliko materialne škode in duševnih pretresov, so bili hvaležni vsem, ki so si vzeli čas in jim ponudili pomoč.

Prejšnji prispevek
Skavti vabijo k vpisu
Naslednji prispevek
Sejem bil je živ …