PODPRIMO TVOJ GLAS NA FESTIVALU MMS

Povej naprej!

Vokalistki Nataša Kores in Barbara Strajnar, klaviaturistka in back vokalistka Anamarija Jemec, Andrej Horvatič s klasično kitaro, Milan Bijeljac z akustično kitaro in Matija Cergolj na bas kitari so člani skupine Tvoj glas. V svojih osmih letih delovanja se je skupina predstavila publiki na Festivalu sodobne krščanske glasbe Ritem Duha, kjer je že trikrat prejela 1. nagrado strokovne žirije. Leta 2005 je izšla tudi njihova zgoščenka z božičnimi pesmi. Trenutno pripravljajo nove – avtorske pesmi. Sicer pa v svoj repertoar vključujejo skladbe iz različnih žanrov, še posebej v jazz in latino ritmih, s katerimi popestrijo marsikateri poletni večer v Sloveniji.

Na 32. Festivalu Melodije morja in sonca se bo skupina predstavila četrta s skladbo Letimo naprej.


 
Podprimo torej:

TVOJ GLAS

Naslov skladbe: Letimo naprej
Glasba: A. Jemec
Besedilo: M. Bobnar, A. Jemec

 

O 32. Festivalu Melodije morja in sonca 


Občina Piran v soorganizaciji z Avditorijem Portorož-Portorose in RTV Slovenijo prirejajo 32. Festival Melodije morja in sonca 2012. Ta bo v soboto, 7. julija 2012, v Amfiteatru Avditorija Portorož-Portorose s pričetkom ob 21. uri in neposrednim televizijskim prenosom na prvem programu nacionalne televizije ob 21.15.

Festival Melodije morja in sonca je v svoji dolgi zgodovini doživel že marsikaj; tudi padce in ponovne vzpone. V (že) davnih sedemdesetih letih se je festival začel na Tartinijevem trgu v Piranu, se preselil v Portorož, nato za kratko obdobje v Koper in končno spet v Portorož, kjer je tudi ostal, vse do danes.

Umetniški vodja letošnjega festivala Slavko Ivančić in vsi, ki festival oblikujejo in pripravljajo, so se odločili za svežino in radost s pridihom mediteranskega melosa. K sodelovanju smo prav zato povabili 7 avtorjev, ki so posebej za festival pripravili skladbe in jih bodo izvedli Danilo Kocjančič & Friends, Nuša Derenda, Eva Boto, Rudi Bučar & Istrabend, Vlado Pilja, Saša Lendero in Irena Vrčkovnik. Drugih 7 skladb oziroma izvajalcev je izborna komisija v sestavi Mojca Menart, Slavko Ivančič, Ivo Umek, Lada Tancer in Lean Klemenc izbrala med prijavami na javni razpis za sodelovanje na festivalu. To so Jerica Haber, Kr´ en brass band & Tulio, Mambo Kings, Matjaž Jelen, Tvoj glas, Polona Furlan in Enzo Hrovatin.

Poseben šarm bo festivalu vdihnil šov program, ki ga bodo sooblikovali Oto Pestner, Alenka Godec, 6pack Čukur, Klapa Solinar in Lea Sirk ter plesna skupina Maestro. K sproščenemu in prijetnemu vzdušju bodo zagotovo prispevali tudi voditelji Lorella Flego in Boštjan Romih ter Katja Pišot.

Izvajalci se bodo potegovali za Veliko nagrado MMS 2012 in nagrade strokovne žirije za besedilo, aranžma, glasbo, izvedbo ter za obetavnega izvajalca oz. avtorja. Velika nagrada znaša 3000 eur, podarja jo Občina Piran; zmagovalci strokovnih nagrad bodo prejeli po 500 eur bruto ter blagovne nagrade (snemalne ure v glasbenem studiu in darilni boni Benardin Group d.d., Kompas d.d., Aerodrom Portorož d.d. in AMZS d.d. PE Center varne vožnje).

Pri izboru nagrajencev bodo poleg strokovne žirije sodelovali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Amfiteatru z posebnimi glasovalnimi vstopnicami ter pet radijskih postaj (Radio Koper, Radio Maribor, Radio Slovenija 1, Radio celje in Radio Murski val).

Strokovno žirijo sestavljajo: Patrik Greblo, Miša Čermak, Lean Klemenc, Mojca Menart in Matjaž Murko. Režijo in scenarij prireditve pripravlja Ksenija Murari, režiser TV prenosa je Samo Milavec.

 

*** 

Obiščite novo spletno stran skupine TVOJ GLAS.

Preberite intervju s skupino na MMC RTVSLO.

 


Prejšnji prispevek
DELAVNIŠKE SV. MAŠE V ROKOVI CERKVI
Naslednji prispevek
MALO ZA RAZVEDRILO (5)