Podelitev zakramentov katehumenom

Novice
Povej naprej!

Vigilija je že od začetkov krščanstva tudi čas sprejema novokrščencev, zato sledil tudi obred krsta in obnovitve naših krstnih obljub. Ker pa so BILI zaradi izrednih razmer onemogočeni vsi obredi, smo se v soboto, 23.5.2020 s hvaležnostjo zbrali in v naše občestvo sprejeli štiri katehumene.

Kdo so katehumeni? To so tisti, ki so se kot odrasli odločili zavestno sprejeti Boga v svoje življenje. . Res so prehodili pot vsak osebno, na sebi lasten način in kot skupina.

Zakramente jim je podelil naš župnik p. Miran, ki je bil tudi njihov katehet in duhovni spremljevalec v času uvajanja.

Jezusovo vabilo, da postanejo Njegovi prijatelji, je milost. Hoja za Njim pa zahteva pogum in vztrajnost. Vsi, ki boste to brali, molite za naše katehumene, da pogumno vztrajajo na začeti poti. Morda pa boste tisti, ki se še odločate za pot katehumenata lažje rekli: “Tukaj sem! Na pot hočem tudi jaz.”

 

Nekaj misli naših katehumenov:

Upanje in odločnost sta morda najmočnejša občutka, ki sta se izoblikovala in zasidrala v meni tekom katehumenata. Upanje v vse skrivnosti vere, ki nas ljudi naredijo resnično svobodne in v nas prebujajo ljubezen do sočloveka in vsega stvarstva. Ter odločnost v zasledovanju teh istih skrivnosti in zavzemanju zanje.

Nejc

 

Neko posebno počutje po krstu traja tudi danes. Kar težavno je bilo dihati skozi masko glede na vznesenost trenutka in vznemirjenje. Občutek nekakšne razbremenitve je prijeten, nov začetek, ki ga je težko opisati. Nazaj k civilizaciji, bi lahko rekel, ker rad malo filozofiram.

Zdravko 

 Na TEJ POVEZAVI lahko prisluhnete posnetku svete maše in slovesnosti podelitve zakramentov našim štirim katehumenom.

 

Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Zoom animatorski sestanek
Naslednji prispevek
O prenosih svetih maš iz župnijske cerkve