Oratorij 2022

Animatorji, Novice, Oratorij
Povej naprej!

Tako se je glasil refren letošnje oratorijske himne v Dravljah, katerega tema je bila nam Draveljcem še prav posebej pri srcu, saj je bil glavni junak ustanovitelj Jezuitov Ignacij Lojolski.

Oratorij se je začel, kot vsako leto, z učenjem in petjem himne, ki je odmevala po celotni župniji. Vsak dan smo imeli igrico, ki je uprizarjala različne dogodke iz Ignacijevega življenja, ne vemo kdo je bolj užival v njej, animatorji ali otroci.

Sledila je kateheza po skupinah, kjer so otroci skupaj z animatorji predebatirali temo tistega dne in poglobili svojo vero in razumevanje Boga.

V tednu se je dogajalo mnogo, en dan smo imeli na obisku gasilce, ki so popestrili naše vodne igre, drugi dan smo šli na romanje v Podutik, naslednji dan smo imeli skrivnega gosta Romana, ki nam je predstavil delo in opremo viteza. Iz četrtka na petek smo prespali, imeli ogenj in peko hrenovk ter priredili Dravlje imajo talent, kjer so se predstavili tako talentirani otroci kot animatorji. Otroci so se čez dan zabavali na različnih kotičkih in delavnicah, kjer so izdelovali različne stvari od mečev do mozaikov celo pekli so lahko slaščice. Teden je bil polen smeha, veselja, solz sreče, zgodb, novih prijateljstev in novega razumevanja Boga. Čez tedne smo imeli tudi dve veliki igri, kjer so otroci s skupnimi močmi opravljali naloge, da bi našli skriti zaklad.

Animatorji smo se trudili prirediti nepozaben teden otrokom in zdi se nam da smo uspeli, iskali smo vero »ta’pravo«, počeli vse v večjo Božjo slavo in otrokom pustili nepozaben teden polen zabave in Boga, seveda pri vsem tem nam je bil Ignacij za zgled.

HVALA VSEM, ker ste nam in otrokom polepšali dneve oratorija, vse vaše spodbudne besede, vaši darovi in prispevki so pripomogli k našemu uspešnemu programu in poteku.

Še posebne ZAHVALE gredo:

-podjetje QUERCUS D.O.O. (finančna donacija)

-Mladinska knjiga (knjige)

-Založba Dravlje (pobarvanke Sveti Ignacij Lojolski)

-g. Peter Kregar (obeski)

-starši (sokovi, malice…)

-Turistično društvo Dravlje (šotori, plata za ogenj)

-Prostovoljno gasilsko društvo Dravlje (vodne igre)

-kaplanu p. Egonu za vso molitveno, materialno in dodatno pomoč, ter jezuitski skupnosti za izposojo kuhinje in vseh ostalih prostorov

-posebna zahvala gre tudi vsem našim ANIMATORJEM, ki so svoj prosti čas in energijo vložili v ta počitniški projekt in otrokom polepšali del počitnic!

Še enkrat HVALA!

draveljski animatorji

 

 

Prejšnji prispevek
Župnijski piknik
Naslednji prispevek
Slovo patra Egona iz naše župnije