ORATORIJ 2013 – 5. DAN

Novice
Povej naprej!

Petkovo jutro se je za vse tiste, ki so prespali v župnišču in šotorih, začelo zelo zgodaj z zajtrkom (hvala župnijski Karitas!). Sledilo je umivanje zob in pakiranje, nato pa smo se zopet vsi zbrali pred dvorano, kjer smo zapeli himno ter dvignili zastavo. Po molitvi v cerkvi smo si ogledali še zadnji del zgodbe – otroci, ki so 1. dan prišli v narnijo, so se tokrat vrnili v ‘realni svet’ in dobili nalogo od Aslana (Boga), da širijo svojo vero in dobroto naprej vsem ljudem. Med katehezami smo imeli adoracijo v cerkvi, nato pa imeli nekaj iger. Kosilo nam je vsem dobro teknilo, po njem pa so sledile delavnice – skavtska, za cerkvenimi zidovi, zapestnice, nogometna in ladjice.

Oratorijski dan smo podaljšali za 1 uro in tako imeli še pevsko vajo in se vsi skupaj slikali. Ob 16. uri smo imeli sv. mašo, ki jo je vodil župnik, p. Ivan. Sodelovali smo s prepevanjem in s prošnjami ter zahvalami. Po koncu smo se zaustavili še ob nekaj piškotih in sadju ter si ogledali plesni nastop novonastale oratorijske plesne zasedbe.

 

Kot voditeljica oratorija sem vesela, da sem slišala toliko pozitivnih, spodbudnih besed in odzivov – tako otrok kot tudi staršev in drugih obiskovalcev. Hvala vsem za kakršno koli pomoč in sodelovanje. Posebej bi se rada zahvalila mojim sovoditeljem (Benjamin, Kaja, Štefan, Monika, Maja) in ostalim 25 animatorjem – vsak je delček velikega oratorijskega mozaika in brez njega ne bi bil oratorij to, kar je.

Za klopi se najlepše zahvaljujemo tudi PGD Dravlje, za petkov zajtrk pa župnijski Karitas. HVALA vsem jezuitom za molitev in podporo, še posebej p. Ivanu, ki verjame v mlade animatorje in nas ves čas spremlja.

 

Oratorij 2013 je torej za nami – a prav kmalu bo tu (18.) avgust 2014, ko se prav gotovo zopet srečamo. In ne pozabite: BOG JE Z NAMI!

 

 

FOTO: Štefan RAJŠPDogajanje 1. dne – TUKAJ

Dogajanje 2. dneTUKAJ

Dogajanje 3. dneTUKAJ

Dogajanje 4. dneTUKAJ

Prejšnji prispevek
ORATORIJ 2013 – 4. DAN
Naslednji prispevek
P. VLADIMIR KOS BO Z NAMI PRAZNOVAL 60 LET REDOVNIŠTVA