ORATORIJ 2013 – 4. DAN

Novice
Povej naprej!

Četrtkovo jutro smo začeli z dvigovanjem zastave in prepevanjem himne, potem pa je sledil naslednji del narnijske zgodbe. Po katehezah smo se razdelili v starostnomešane skupine in se napotili proti avtobusni postaji. V centru Ljubljane, smo se vsi skupaj zbrali v Zvezda parku, kjer je vsaka skupina dobila zemljevid mesta in namig, kam moramo priti. Tako smo se sprehodili čez Kongresni trg in Čevljarski most do mestne hiše in naprej do Prešernovega spomenika in stolnice. Zadnja točka ob Ljubljanici je bila na Zmajskem mostu, nato pa smo se odpravili na Ljubljanski grad. Tam nas je končno pričakal namig, kje lahko iščemo zmajev zaklad. In končno smo ga našli – modre oratorijske zapestnice in bonbon za vsakega člana skupine. Ogledali smo si še nekatere grajske prostore (kapelo, kaznilnico in se povzpeli na obzidje) ter odšli na sadno malico na bližnji travnik.

Počasi smo se odpravili nazaj proti avtobusu, a vmes smo se ustavili še pri cerkvi sv. Jožefa ter mu v molitvi priporočili svoje družine. Potem smo polizali še zelo dober sladoled in se odpravili na avtobusno postajo. Okrog 18. ure smo se vrnili v Dravlje. Tu smo si ogledali še en del zgodbice o potovanju Jutranje zarje, nato pa so nekateri odšli domov. Ostali smo ob bansih in pesmih počakali na taborni ogenj, na katerem smo si spekli hrenovke in kruh. Ta večerja nam je vsem dobro teknila.

Po njej pa je sledil težko pričakovan večer, ko smo prespali v šotorih na župnijskem travniku. Vsi precej izmučeni smo se razdelili po šotorih, animatorji smo organizirali nočno stražo in zaspali …FOTO: Štefan RAJŠP

             Patricija PETERLIN

 

P. S.: Zadnja slika: nastajanje te novice pozno zvečer … 🙂Dogajanje 1. dneTUKAJ

Dogajanje 2. dneTUKAJ

Dogajanje 3. dneTUKAJ

Prejšnji prispevek
ORATORIJ 2013 – 3. DAN
Naslednji prispevek
ORATORIJ 2013 – 5. DAN