O letošnjih ketehumenih

Novice
Povej naprej!

V tem šolskem in pastoralnem letu so Katarina, Urška, Matevž in Gregor kot Samuel odgovorili na božji klic: »Tukaj sem, klical si me.« ( prim 1 Sam 3,6 )

Od 16. 10. 2015 smo se zbirali vsak petek ob 17. uri v draveljskem župnišču in vztrajali skupaj dobro uro in pol. Prebirali smo odlomke iz Svetega pisma in ob njih odkrivali duhovno vrednost in bogastvo zakramentov. Z očesom dobrega pastirja nas je spremljal draveljski župnik p. Miran Žvanut DJ.

Občudovala sem odprtost katehumenov za Boga in se veselila božjega delovanja v njih.

Na cvetno soboto so pri večerni maši slovesno prejeli Veroizpoved in jo izpovedali skupaj z vsemi navzočimi. Tako so se tudi javno predstavili župniji.

Iz tedna v teden je raslo pričakovanje in doseglo vrhunec pri velikonočni vigiliji. Težko je opisati srečo in veselje Katarine, Urške, Matevža in Gregorja. Zakramente uvajanja jim je s pooblastilom g. nadškofa Stanislava Zoreta podelil p. Miran. Župnija jih je slovesno sprejela medse in zaploskala ob tem, za vse svetem dogodku. Ob sklepu sv. maše so prejeli dokument, ki bo njihova posebna popotnica do drugih zakramentov.

Jezusovo vabilo, da postanemo Njegovi prijatelji, je milost. Hoja za Njim pa zahteva pogum in vztrajnost, zato bomo s srečanji nadaljevali do začetka junija.  

Zahvaljujte se Gospodu, ker je dober, ker na veke traja njegova dobrota. ( Ps 118, 19 )

Zahvaljujem se Gospodu za zaupanje in blagoslov na tej poti.

 

– Pridiga (p. Miran Žvanut)

– Čestitke katehumenom (Darja Silan)

 

Besedilo: s. Magdalena Cimerlajt, uršulinka

Foto: Štefan Rajšp

Avdio: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Voščilo za veliko noč 2016
Naslednji prispevek
Generacije so se srečale