Generacije so se srečale

Novice
Povej naprej!

Za nami je medgeneracijsko srečanje. Tako mu rečemo, ker je namenjeno srečanju in druženju nas župljanov, ne glede na datum rojstva in druge manjše razlike.

Srečali smo se v soboto, 2. aprila, v velikonočni osmini, pred nedeljo božjega usmiljenja. In kot se za verne kristjane spodobi, smo najprej počastili našega Gospoda pri sveti Evharistiji, se mu zahvalili in ga prosili za vse potrebe in za božje varstvo. Sveto mašo je daroval gospod župnik, pater Miran, sodelovali pa smo tudi sodelavci župnijske Karitas. Z veseljem ugotavljam, da je udeležba faranov pri teh srečanjih vsako leto številnejša. Zato je tudi ljudsko petje ob podpori sestre Nade zvenelo kar glasno in ubrano.

Po končani maši smo se množično podali v dvorano, kjer nas je že čakala mladinska dramska skupina pod taktirko patra Jožeta in nam predstavila »Stvarjenje sveta po Ostržku«. Malo smo se nasmejali, malo zamislili in obnovili svoje mladostne spomine na čase, ko smo prebirali Collodijevega Ostržka, pa še na svetopisemsko poročilo o stvarjenju sveta.. Po zaključni pesmi, ob spremljavi kitare patra Jožeta, smo navdušeno ploskali nadebudnim igralcem. Sledilo je druženje, lahko bi rekli tudi klepet, včasih s polnimi usti, ker so bile mize bogato obložene z jedačo in pijačo. Včasih se je vmes oglasila harmonika Janeza Nagodeta ali kitara in nasmejani obrazi so pričali o prijetnem razpoloženju.

Lepo in prav je, da se družimo, to nas povezuje, nam daje občutek pripadnosti tej župniji, občestvu in cerkvi. Daje nam oporo tudi v vsakdanjem življenju. Želim si, da bi vse več naših faranov spoznalo, da to potrebujemo, da bomo tako povezani lažje kljubovali  družbenim spremembam in situacijam, ki se  nas, glede na stanje v svetu in Evropi, ne bodo izognile.

 

Besedilo: Lojzka Milič

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
O letošnjih ketehumenih
Naslednji prispevek
Teden molitve za duhovne poklice 2016