O BIRMANSKI DUHOVNI OBNOVI V STRUNJANU

Novice
Povej naprej!

V petek ob 5 popoldne so se pred župniščem zbrali letošnji birmanci in se v družbi p. Mirana in animatorjev odpravili v Strunjan. Po nastanitvi v sobe se je potrebno okrepčati in po mlečni večerji so se birmanci razdelili v 5 skupin: Cerkev v Rimu, Cerkev v Jeruzalemu, Cerkev v Carigradu, Cerkev v Efezu in Cerkev v Korintu. Vsaka skupina je ostalim predstavila simbole svoje Cerkve in njenega zavetnika. Ker bo sobota naporen dan, smo birmance po večerni molitvi poslali spat, a nekatere cvetke so imele vseeno preveč energije in so se zato pod nadzorom animatorjev odpravile nadihati nočnega zraka.

V sobotno jutro nas je zbudila Rokova trobenta, dokončno prebudila pa jutranja telovadba pod vodstvom p. Mirana in molitev okoli strunjanskega križa, kjer je jutranji vetrič pregnal še zadnjo zaspanost. Po zajtrku nam je Nina predstavila življenje prvih krščanskih skupnosti. Tako kot apostoli so se na to tudi birmanci podali na pot, sledila je namreč orientacija po strunjanskem zalivu, na kateri so iskali točke kjer smo jim animatorji predstavili različne redove. Po 3 urah hoje sta nas veter in dež dokončno pregnala v toplo zavetje Frančiškovega doma, kjer je že čakalo kosilo, ki so ga pod kuhalnico p. Mirana pomagali skuhati birmanci. Odlična pašta nam je dala novih moči, zato smo se odločili pretegniti noge in smo se odpravili v Portorož. Po vrnitvi smo se v sveti maši zahvalili za deževen, mrzel, vetroven in nasploh prečudovit dan. A zabave še ni bilo konec, po večerji, za katero se je kuharica res potrudila in nam pripravila narezek, je prišel čas da vsak birmanec stopi pod žaromete in nam predstavi enega izmed svojih mnogoterih talentov. Nastopanje pa je naporna stvar in zato ni bilo čudno, da so birmanci po koncu večera popadali v postelje in hitro zaspali.

Nič se ne prileže bolj kot tek do strunjanskega križa na sončno nedeljsko jutro, keteremu sledi zajtrk in pospravljanje hiše. Nič pa se ne spodobi bolj kot sveta maša skupaj s starši, s katero smo se zahvalili za lep vikend. Tej je sledila pogostitev nato pa pot domov.


Besedilo: Maja Rajšp

Foto: p. Miran Žvanut

Prejšnji prispevek
OBVESTILO O ODHODU NA ŠKOFOVSKO POSVEČENJE P. CVIKLA
Naslednji prispevek
APRILSKA MAŠA JEZUITSKE SKUPNOSTI