• novice
  • 60-letnica redovništva p. jožeta robleka

»Nato jim je rekel: 'Kaj pa vi pravite, kdo sem?'«

(Lk 9,20a)

60-letnica redovništva p. Jožeta Robleka

V soboto, 23.10.2021 je s sveto mašo v naši cerkvi praznoval 60-letnico redovništva p. Jože Roblek.


60-letnica redovništva p. Jožeta Robleka

Ob visokem jubileju, 60-letnici redovništva p. Jožeta Robleka, je sveto mašo ob somaševanju sobratov jezuitov, daroval celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž.

Po maši je sledil pogovor o njegovi novi knjigi "Nepričakovano notranje potovanje", ki je ob tem jubileju pred kratkim izšla pri založbi Primus. Pogovor s p. Jožetom je vodil p. Franc Kejžar. Sodelovala pa sta še urednik knjige Roman Rozina in Tomi Horvat, ki je knjigo "opremil" z video posnetki. To je vsekakor nekaj posebnega in inovativnega, saj je to prva multimedijska knjiga z duhovno vsebino v Sloveniji. 

Zadnja QR koda:

Duhovni dnevnik je zapis notranjega potovanja, ki je nastajalo med 17. februarjem in 11. aprilom 2020 na Čatežu ob Savi, kjer je okreval po operaciji raka. Besedilo odkriva globoke duhovne plasti človekovega bivanja in poslanstva. Črpajoč iz temeljnega izročila krščanstva lahko nagovori marsikoga. 

Na tej povezavi lahko prisluhnete posnetku celotne svete maše in pogovoru o novi knjigi. 

 

Nagovor celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža:

 

 Pogovor o novi knjigi - p. Franc Kejžar, Roman Rozina, p. Jože Roblek in Tomi HorvatFoto, zvočni posnetek in video: Tomaž Celarec

 
 


Galerija slik

© 2022 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.