Na “Mnogaja ljeta”

Novice
Povej naprej!

Vsak od nas ima kdaj dan, ki je zanj poseben. Rojstni dnevi, še posebej tisti okrogli, so že taki.

Pevce draveljskega župnijskega zbora je skrbelo, da bi p. Beno morda pozabil, da so ceremonije v življenju potrebne (kot je dejala lisica  Malemu Princu), zato smo poskrbeli, da je bil večer tega dne zanj vendarle malo poseben.

Presenetili smo ga z obiskom in mu iz srca zapeli, da mu želimo vse najboljše. Po klepetu ob sladkih dobrotah smo se udeležili večerne svete maše, posebej bogate z duhovno mislijo, saj v župniji trenutno poteka sveti misijon. Na koru smo se pridružili selškim pevcem in skupaj zapeli tudi Marija, skoz življenje ter Mnogaja ljeta.

Nismo pa bili edini, ki smo mu voščili iz srca. Izkazalo se je, da imajo domači farani p. Bena zelo radi, kar je bilo čutiti iz prisrčnega voščila pri sveti maši in tudi kasneje iz Benovih besed.

Da je bil vesel našega obiska, nam je dal vedeti s pogostitvijo presenečenja po koncu maše v župnišču, še bolj pa s tem, da je sedel med nas.

P. Beno je hvaležen za življenje, kakršnega je imel in kakršnega ima. Življenje dojema kot dar, prav tako soljudi, posebej pa naravo, ki vsak dan opozarja na božjo navzočnost v naših življenjih.

Tako je kot dar tudi on sprejet med ljudmi, med katerimi izvršuje svoje poslanstvo. Naj bo še dolgo tako. 

Bog te živi, naš p. Beno.


Besedilo: Marjetica Škrlec

Foto: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Svete maše in molitve v času epidemije v naši župniji
Naslednji prispevek
4. postna nedelja (Laetare) (leto A)