Ministrantski izlet

Novice
Povej naprej!

V soboto, 18. 5. 2019, smo odšli ministrantje na izlet skupaj s p. Egonom in p. Primožem. Obiskali smo Park vojaške zgodovine v Pivki. Ob devetih smo se odpravili izpred župnišča. Tja smo se vozili približno 1 uro. V muzeju smo videli vso vojaško opremo iz 2. sv. vojne npr. tanki, puške, streliva, topovi, reaktivna letala, podmornico (ki je bila najbolj zanimiva za vse nas), helikopterji in vlak. Meni je bila najbolj zanimiva podmornica. Po ogledu smo si lahko šli kupit spominek iz muzeja in se odpravili na kosilo v gostilno ” Ob kaminu “. Po kosilu smo šli na koprsko obalo, kjer smo šli na kepico sladoleda in se sprehodili po obali in do 17. ure igrali nogomet ter se odpravili domov.

 Tim 

  

V soboto 18. 5. smo imeli ministrantski izlet. Ogledali smo si Muzej vojaške zgodovine, ki se nahaja v Pivki. V muzeju smo videli ogromno število vojaških naprav in orožja, od tistih iz 2. svetovne vojne, pa do tistih, ki so bile v uporabi v času, ko se je Slovenija osamosvojila. Na žalost starejših eksponatov niso imeli. V muzeju imajo razstavljeno celo podmornico, katere notranjost smo si tudi lahko ogledali. Nato smo se odpeljali v Postojno, kjer smo pojedli kosilo. Po kosilu smo se odpravili proti Strunjanu, kjer so lahko nogometni navdušenci igrali nogomet, tisti, ki pa nam ta šport ni tako všeč, pa smo šli na sprehod. Na žalost nas je vse namočil dež. Domov smo prispeli malo čez šesto uro zvečer.

Jernej 

  

V soboto smo z ministranti odšli  v vojaški muzej Pivka. V muzeju sem videl vojaške tanke,letala in vojaški vlak in podmornico. Prvo smo si ogledali tanke in vojaška vozila nato smo šli v hiško. Notri so bile protizračna vozila. Šli smo še v zadnji prostor. V zadnjem prostoru smo videli podmornico in novejše tanke .Potem smo  šli na pico. Po pici smo šli na slovensko obalo. Tam so nekateri igrali nogomet drugi pa na sladoled. Pot nazaj je bila deževna.

Marino

 

Na ministrantskem izletu smo najprej igrali nogomet na župnijskem dvorišču, nato pa smo se odpravili na pot. Potovali smo v dveh kombijih in enem osebnem avtomobilu, našega je vozil pater Primož. Ustavili smo se v Pivki in si ogledali vojaški muzej. Pokazali so nam podmornico. Naš vodnik Rok je rekel, da ta podmornica spada med najmanjše na svetu. Po ogledu smo šli k morju. Večina je igrala nogomet, jaz, Tim, Jan, Marino in pater Egon pa smo se sprehodili ob obali in videli meduzo. Za spomin sem vzel kamenček. Šli smo še na sladoled, nato pa smo se vrnili domov.  

David 

  

V vojaškem muzeju v Pivki se mi je zdelo super, ker smo si ogledali tanke, orožja, različne vojaške tovornjake, letala in podmornico. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v podmornico. Po ogledu muzeja smo odšli v Izolo. Tam smo se okrepčali in igrali nogomet.

Nejc

 

Prejšnji prispevek
Praznik prvega svetega obhajila
Naslednji prispevek
Romanje na Rožnik