Ministranti so se vrnili s počitnic na Murterju

Novice
Povej naprej!

17 ministrantov je na Murter odšlo v nedeljo, 28. junija, popoldne. Vrnili so se v petek, 3. julija, v večernih urah. Z njimi je bil župnik p. Miran, ameriški duhovnik Tom Martin ter kuharice: Alenka, Maja in Jerneja.

Nekaj svojih vtisov sta zapisali dve kuharici:

“Večinoma zavzemam samo vlogo študentke, ki opravlja izpite, se uči, rada potuje, pomaga doma ter sodeluje na študentskem katoliškem centru Sinaj, v Mariboru. Te počitnice pa sem bila še kuharica na morju z draveljskimi ministranti. Počitnice na otoku Murter so v mojem spominu shranjene kot lepe.

Imeli smo lepo vreme, osvežilno hladno morje, s skupnim sodelovanjem pa smo si naredili še dobro vzdušje. Živahni ministranti so nas kuharice velikokrat nasmejali z izjavami kot so: “Kuharce a ve zanalašč kuhate za kosilo preveč, da vam zvečer ni treba?” “Bodo tud kuharce z nami špilale fuzbal?” Moram vam povedati, da sem hvaležna za vsakega izmed vas in upam, da se kaj kmalu spet srečamo. Vesela sem, da je bil z nami tudi “father Tom” iz San Francisca, ki nam je delal družbo, poleg tega pa smo lahko kuharice in ministranti poleg nogometa trenirali tudi angleščino. Hvala ministrantom, obema kuharicama, Jerneji in Alenki, “father” Tomu in patru Miranu, zato, da sem bila tudi jaz lahko del vaših počitnic.”

Maja

“Prejšnji teden smo z draveljskimi ministranti in ekipo (father Tom, župnik Miran, Jerneja & Maja), preživeli lep teden na otoku Murter. Veliko je doživetij in dogodkov, ki mi bodo ostali v lepem spominu in za katere sem res hvaležna. Kopanje, večerni sprehodi, prelepi sončni zahodi, zavzeto igranje nogometa, druženja, svete maše in prepevanje, ter seveda prigode iz kuhinje – začinjene s smehom, logističnimi pripetljaji in organizacijo… – kako malo je potrebno, da človek začuti radost in je hvaležen za vse nasmehe mladih in njihovo zanimanje za delo, pripravljenost pomagati in sodelovanje. Počitnice so minile hitro in vsak gre svojo pot, a svetel plamen (Gospod) v njih ostaja, gori v mladih dušah in srcih.”

Alenka

Prejšnji prispevek
Praznovanje Ignacija Lojolskega – Slovesne zadnje zaobljube p. Rožiča in p. Jakopa
Naslednji prispevek
Prisluhnili smo kantati izbranih del skladatelja Janeza Petjaka