Mini Hosanna iz Pariza v Dravljah

Novice
Povej naprej!

Mini-Hosanna je vokalno-inštrumentalna skupina, ki pri svojih mladih članih, fantih in dekletih od 8 do 18 let, razvija čut za liturgično služenje ter veselje za ustvarjanje glasbe skupaj.

Začetki skupine segajo v leto 1968, ko se je tudi cerkvena glasba po II. Vatikanskem zboru začela na veliko prenavljati. Skupino je ustanovil jezuit p. Eugenio Costa kot otroški zbor v jezuitski župniji sv. Ignacija v Parizu. 

Že od začetka formacija in delo skupine zasledujeta tri cilje: uvajanje v liturgijo, glasbeno pedagogiko ter skrb za skupno življenje in ustvarjanje glasbe.

Po glasbeni plati se močno navdihuje pri poudarkih glasbene pedagogike Carla Orffa, z močnim vključevanjem in zavzetostjo pri petju in pri igri različnih inštrumentov (majhna in velika tolkala, flavte, kitare, …).

Enkrat letno se Mini-Hosanna odpravi na glasbeno potovanje v druge kraje, poleti pa je glavna pustolovščina taborjenje v šotorih.

Od leta 1998 skupina oblikuje maše v soboto zvečer v župniji Notre-Dame de l’Arche d’Alliance v eni od pariških četrti. Skupina še vedno ostaja zvesta svojim pedagoškim ciljem, v svoj repertoar pa poleg liturgičnih pesmi uvršča tudi vse vrste popevk in drugih znanih pesmi.

Besedilo: p. Primož Jakop

Foto in video: Tomaž CelarecPrejšnji prispevek
Molitev in spominska slovesnost v Kucji dolini
Naslednji prispevek
21. Ljubljanski maraton v Dravljah