MED DUHOVNIKI NOGOMETAŠI NA EVROPSKEM PRVENSTVU TUDI P. MIO

Povej naprej!

Na IX. evropskem srečanje duhovnikov v dvoranskem nogometu je sodeloval tudi naš kaplan p. Mio. Prvenstvo je potekalo od 23. do 27. februarja in ga je letos organizirala Avstrija. V St. Pöltnu je tekmovalo 16 držav: Slovenija, Italija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Portugalska, Avstrija, Poljska, Nemčija, Albanija, Portugalska, Madžarska, Slovaška, Ukrajina, Belorusija, Črna gora in Romuinija, v katerih je bilo skupaj okrog 200 duhovnikov.

Poleg športnega namena ima tekmovanje izrazit kulturen, družaben, pa tudi promocijski značaj za lokalno Cerkev. Srečanje poteka v sproščenem vzdušju, duhovniki pa se ob žogi pogovarjajo tudi o verskih temah. 

V slovenski reprezentanci so člani športnega društva duhovnikov PAX, v katerem so katoliški duhovniki, redovniki, diakoni in bogoslovci, ki z različnimi športnimi in družabnimi prireditvami skrbijo za telesno zdravje in utrjujejo duhovniško družbo. Poleg p. Miota je tekmoval tudi naš bivši kaplan Franček Bertolini.

Slovenski duhovniki so redni udeleženci Evropskega srečanja duhovnikov, leta 2013 pa so ga tudi organizirali. 

Reprezentance duhovnikov spoštujejo ista pravila kot športniki profesionalci, imajo pa tudi profesionalne sodnike, ki pazijo, da je vse odigrano pošteno in da resnično zmaga najboljši. Tudi duhovniki včasih med tekmo naredijo kaj nedovoljenega, zato morajo sodniki posredovati.

Slovenska ekipa je dosegla 11 mesto. Premagali so Avstrijo, Nemčijo, Italijo, remizirali z Belorusijo, zgubili pa s Hrvaško in Črno Goro.

Prejšnji prispevek
3. POSTNI NAGOVOR
Naslednji prispevek
MARČEVSKA MAŠA JEZUITSKE SKUPNOSTI