KM43 (Kilómetro 43) – glasbena skupina iz Argentine pri nas

Novice
Povej naprej!

Fantje iz skupine KM43 so v teh dneh na počitnicah in so na turneji po Sloveniji. Vsak dan igrajo po različnih krajih. Tako so danes prepevali pri naši sveti maši ob 10. uri, nato pa so imeli še kratek koncert v latino ritmih.

O sebi so povedali: 

KM43 (Kilómetro 43) smo glasbena skupina iz Argentine, katero sestavljamo: Damjan Marinčič (vokal in kitara), Martin Marolt (vokal in kitara), Marjan Vombergar (bas, spremljevalni vokal), Peter Kopač (saksofon), Tomi Marolt (bobni) in Danilo Žgajnar (Güiro in spremljevalni vokal).

Ker smo fantje povezani med sabo kot sošolci (leta 2014) – 43. RAST (Abiturjenti Slovenskega srednješolskega tečaja ravn. Marka Bajuka v Buenos Airesu), Argentina, smo leta 2013 prvič nastopili na Café koncertu v Slomškovem domu.

Igramo predvsem latino glasbo (cumbia, reggaetón, cuarteto, bachata), rock ter slovenske (remix latino polka, rock, narodne in popevke).

Za seboj imamo kar lepo število nastopov: Pevsko glasbeni večeri, Buenos Aires celebra Eslovenia, Slovenski dnevi, Mladinski dnevi, Obletnice slovenskih Domov, Silvestrovanja, Pustne veselice, poroke, rojstni dnevi, discos, clubs ter pubs.

Naše nastope odlikujejo: dobra volja, energija in mladost. Poudarek imamo na večglasnem petju in kakovostnem instrumentalu.

Na naših veselicah se zabavajo in plešejo ne samo mladi in najstniki temveč tudi odrasli in otroci.


Na priloženi povezavi lahko prisluhnete zvočnemu posnetku svete maše in koncertu po njej.

Na TEJ povezavi pa lahko pogledate še več video posnetkov koncerta.


Foto, video in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Blagoslov voznikov in vozil na Krištofovo nedeljo
Naslednji prispevek
Naš zvočni in video arhiv