Blagoslov voznikov in vozil na Krištofovo nedeljo

Novice
Povej naprej!

Sv. Krištofa častimo kot zavetnika proti nagli in neprevideni smrti. Legenda je dala pobudo, da so ga izbrali za zavetnika čolnarji in splavarji, nosači in vozniki, romarji in popotniki; v današnjem času pa avtomobilisti in piloti.

Po vseh svetih mašah smo tako danes blagoslovili voznike in vozila.

 

Na priloženi povezavi lahko prisluhnete zvočnemu posnetku župnijske svete maše.

 

BLAGOSLOVNA MOLITEV ZA VOZNIKE

Molimo.

Nebeški Oče, milostno blago†slovi vse voznike. Tistih, ki jih varuješ, nič ne ločuje od tebe, ne prostor ne kraj, ne čas ne razdobje. Pomagaj svojim služabnikom, ki povsod zaupajo vate. Na potovanju jim bodi vodnik in spremljevalec, da jim nič ne bo škodovalo, nič nasprotovalo; vse naj jim bo v korist in prid. Pod obrambo tvoje desnice naj srečno dosežejo, po čemer po pravici hrepenijo. Po Kristusu, našem Gospodu.

Amen.

 

BLAGOSLOVNA MOLITEV ZA VOZILA

Molimo.

Gospod Bog! Zatekamo se k tebi in te prosimo: blago † slovi ta vozila, ki nam vsak dan na različne načine služijo. Vsi, ki jih bodo uporabljali, naj svojo pot  varno in srečno prevozijo, obenem pa pot drugih s svojo previdnostjo zavarujejo. Naj svojo pot nadaljujejo ali počivajo, vselej naj čutijo, da jih spremlja Kristus, ki s teboj živi in kraljuje vekomaj.

Amen.

Več o MIVA Slovenije


Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Ponovitev nove maše treh jezuitskih novomašnikov
Naslednji prispevek
KM43 (Kilómetro 43) – glasbena skupina iz Argentine pri nas