“K Bogu pred oltar” – kantata izbranih del Janeza Petjaka

Povej naprej!

KANTATO “K BOGU PRED OLTAR” glasbenika JANEZA PETJAKA je pripravilo SLOVENSKO KULTURNO DRUŠTVO IZ GLOBASNICE. Vstopnine ne bo. Glede na VELIKOST PROJEKTA in veliko zasedbo orkestra in zbora (približno 50 članov), pa se priporočajo za prostovoljne prispevke.

Na avstrijskem KOROŠKEM ustvarja in živi plodovit glasbenik, kulturni delavec, velik rodoljub in ohranjevalec Slovenske narodne pesmi. Po svojih uspehih je poznan širom Koroške, Avstrije, Italije ter nekdanje Jugoslavije. Tudi pri nas so njegova dela poznana v cerkvenih zborih.

Njegovo življenjsko delo bi radi predstavili tudi v Sloveniji, kar je tudi še ustvarjajočemu glasbeniku hkrati tudi zahvala za njegovo vsestransko delo in bogat glasbeni opus.

Eduard Oraže je povezal izbrana dela Janeza Petjaka in jih prelil v kantato “K BOGU PRED OLTAR”. Sestavljena je iz maš, mašnih spevov in psalmov.

Godalni orkester bo vodil dirigent Davorin Mori. Sodelovali pa bodo zbori iz Globasnice in okolice, ki so tudi neposredno povezani z g. Janezom Petjakom, ki še kljub visoki starosti 86 let z entuzijazmom vodi tri zbore, ter ohranja glasbeno izročilo.

 

Več o projektu.

Več o avtorju.

Prejšnji prispevek
Zaključek devetdnevnice za domovino
Naslednji prispevek
Ministranti so se vrnili s počitnic na Murterju