GOSTILI SMO DUHOVNIŠKI OKTET OREMUS

Novice
Povej naprej!

Lahko bi rekli, da je bila NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA – BELA NEDELJA v Dravljah še posebej lepa, saj je  bogoslužje pri večerni maši polepšal duhovniški oktet OREMUS.

Osem duhovnikov, zbranih v oktet OREMUS, službujejo v različnih župnijah: Andrej Župan, župnik v Radovljici, Sebastjan Likar, župnik Šmartno pod Šmarno goro, Marko Čižman, župnik Ljubljana Podutik, Janez Avsenik, župnik v Mengšu, Martin Zlobko, kaplan v Zavodu Svetega Stanislava, Bogdan Oražem, župnik v Polhovem Gradcu, Marjan Lampret, župnik v Breznici in Janez Rihtaršič, župnik v Mirni peči.

Bogoslužje so polepšali z bogoslužnimi pesmimi in peto mašo, po maši pa so v kratkem koncertu predstavili še nekaj sakralnih pesmi, nekaj pesmi, ki duhovnike zelo povezujejo z Marijo (tako so sami povedali) in nekaj narodnih.

Za NEDELJO BOŽJEGA USMILJENJA – BELO NEDELJO – spomin na sveti krst in belo oblačilo, ki ga prejmemo pri sv. krstu, bi lahko uporabili kar zapis, ki so ga pevci zapisali v spremnem besedilu zgoščenke, ki smo jo ob odhodu lahko tudi kupili. Takole so zapisali: »Vsak kristjan ima dve domovini. V obe je včlenjen brez svojega privoljenja. Obe ceni in ju ima rad, zanju bi dal celo svoje življenje, če bi bilo to potrebno. Ena domovina je Cerkev, katere del postane z zakramentom svetega krsta. In še druga domovina! Draga in sveta! Že v materinem telesu smo njeni otroci. Hrepenenja naših dedov so se uresničila, da v dar nismo prejeli samo svoje domovine, ampak tudi svojo državo.«

O sakralnih pesmih pa pravijo takole: »k sveti daritvi prihajamo s tem, kar smo. Bog ve, kaj potrebujemo, a želi, da ga prosimo (prim. 1 Jn 5,15). Zato ti PRINAŠAMO, GOSPOD, svoje preproste darove. Vse, kar smo in kar imamo, naj postane zahvala za to, kar nam daješ Ti.

BOŽJE USMILJENJE je res neizmerno, saj nas vsak dan znova in znova preseneča z NESKONČNIM USMILJENJEM, od nas pa je odvisno, kako to usmiljenje sprejemamo, doživljamo in kako iz njega gradimo medsebojne odnose in bogatimo svoje življenje.


Besedilo: Marija ŠTERBENC

Foto in video: Tomaž CELARECPrejšnji prispevek
MEDGENERACIJSKO SREČANJE JE ZA NAMI
Naslednji prispevek
TVOJ GLAS VABI NA PROMOCIJO NOVE CD ZGOŠČENKE