»GLEJ, LUČ!« – SEMINAR ZA SREČANJE Z ŽIVIM BOGOM

Povej naprej!

V januarju in februarju 2014 se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že četrto leto zapored odvija prireditev GLEJ, LUČ!. Seminar poteka na petih srečanjih. Prvo je bilo v torek, 28. januarja, ostala štiri bodo ob sredah, 5., 12., 19. in 26. februarja od 18. do 20. ure. Tudi, če vas ni bilo na prvem srečanju še vedno lepo vabljeni! Vstop prost.

 

 

 

 

Osnovne smernice seminarja:
Za mnoge je vera v Boga zgolj oblika morale, sistem verskih resnic ali občutek formalne pripadnosti. Nimajo pa osnovne izkušnje živega Boga in zato ne živijo vere v odnosu z Njim. Vsebina seminarja je osnovno krščansko oznanilo o živem Jezusu, z veliko pričevanji. Preprosta pričevanja najbolj nagovorijo človeka v tem, kar je. Pripeljati želimo vsakogar do spoznanja, da Boga potrebujemo, da ga lahko prosimo za karkoli in da lahko zaupamo, da nas bo uslišal.

Udeleženci in potek srečanj:
Kristjani, obrobni kristjani, zunanji iskalci vere, vsi, ki jih tema zanima. Ni ločevanja na verne, neverne, spreobrnjene, oddaljene, bližnje, tradicionaliste, itd., saj je en evangelij za vse dovolj bogat, da ga lahko vedno znova odkrivamo. Na vsakem srečanju najprej slavimo Gospoda s pesmijo in kličemo Svetega Duha (vodi Skromni band). Sledi tematski nagovor in nato temi primerno pričevanje. Kar smo slišali poglobimo še v izmenjavi v malih skupinah in pa v osebnem življenju čez teden. Na četrtem srečanju prosimo nad vsakim udeležencem za sprostitev (izlitje) moči in darov Svetega Duha. Teme srečanj: Božja ljubezen, novo življenje, Božji dar odrešenja, izlitje Svetega Duha, rast v veri.

Organizatorji:

Katoliška karizmatična prenova je svetovni duhovni tok v katoliški Cerkvi, za poživljeno, polnejše, bolj osebno zavzeto krščansko življenje in novo evangelizacijo, katere bistveni del so tudi darovi Svetega Duha kot jih je poznala prva Cerkev. V ta duhovni tok je trenutno vključenih približno 100 milijonov katoličanov.

Doživeli smo že veliko lepega. Pridite in se prepričajte sami!

Prejšnji prispevek
SREČANJE Z MISIJONARJEM P. VLADIMIRJEM KOSOM
Naslednji prispevek
VABILO NA 2. DDV (2013/14): MOLITEV DRUGAČE