DUHOVNO POLETJE (PRVI TEDEN)

Povej naprej!

V počitniških dneh se mnogi odločate za duhovne vaje. V naslednjih počitniških tednih vas bomo opozorili na knjižne izdaje naše Založbe, ki usmerjajo in poglabljajo védenje o duhovnih vajah.

 

 

 

 

 

 

IGNACIJ LOJOLSKI –  DUHOVNE VAJE

” Le kdor se dejansko spusti v dinamiko, lastno duhovnim vajam, bo sproti lahko odkrival smisel često suhoparnih, kratkih in brezosebnih, v togem jeziku izraženih besedil.”

(p. Lojze Bratina iz uvoda v knjigi)

O potrebni razlagi voditelja duhovnih vaj bo knjiga pomoč vsakemu, ki se odloči, da svojo življenjsko pot nadaljuje z intimno povezanostjo z Bogom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 cena: 4,17€

 

 

ANDRE LOUF –  MILOST ZMORE VEČ: duhovno spremljanje danes

 

Duhovno spremljanje je sestavni, sicer ne nujni, a zelo dragocen del duhovnih vaj. Duhovni spremljevalec pomaga udeležencu poglabljati odnos z Bogom. Ne utira mu poti, je le njegov sopotnik in pomočnik z željo, da bi se čimbolj odprl in razpoložil za Boga in v tem odnosu našel odgovor na svoja življenjska vprašanja.
Odnos med spremljevalcem in udeležencem duhovnih vaj lahko preraste v trdnejšo zvezo, če le temelji na sprejemanju, razumevanju, sočutnosti in globoki veri.

 

 

 

 

 

  

 

cena: 8,35€

 

 

P. LOJZE BRATINA –  DNEVNIK V TEJ DOLINI: molitev za veliko ljubezen

 

Ob premišljevanju, molitvi in poglabljanju pa sežemo po knjigi duhovnega izkustva.

“Sredi neke povsem vsakdanje situacije v duhu plete bogat in občuten pogovor z Bogom, ki se sproži ob neki besedi, včasih ob nekem predmetu, ob neki barvi … Prav zato je to zmožnost duhovno, teološke kontemplacije, eden od biserov tega dnevnika.”

(p. Marko Ivan Rupnik iz uvoda knjige)

 

 

 

 

  

 

cena: 12€

 

 

Knjige so na voljo v župnijski pisarni ali na telefonu: 01 583 0030 in E-mailu: zupnijskizavod.dravlje@gmail.com


Katalog knjig Župnijskega zavoda pa najdete tu.

 
 

Prejšnji prispevek
14. NEDELJA MED LETOM
Naslednji prispevek
15. NEDELJA MED LETOM