Drugi sveti večer – Silvestrovo

Novice
Povej naprej!

Zadnji dan decembra je znan pod imenom ‘Silvestrovo’ ali ‘Silvester’. Dobil ga je po svetniku, ki se ga Cerkev spominja na zadnji dan koledarskega leta.

To je drugi sveti večer, ko se zberemo v družinskem krogu pred jaslicami in blagoslovimo dom. Kdor le more, se udeleži tudi zahvalne svete maše. Tako lahko skupaj izrečemo zahvalo za vse, kar smo v tem letu prejemali na vseh področjih našega življenja; na materialnih in duhovnih. Pri nocojšnji sv. maši smo namesto pridige slišali nekaj statistike o krstih, porokah, birmancih in drugih aktivnostih v naši župniji. Iz vsega slišanega je čutiti, da je draveljska župnija zares živa in za vsakega, ki le hoče, se najde kakšna aktivnost, kamor se lahko vključi ali pa pride na dogodke, ki so organizirani v okviru župnije.

Že iz zahval, ki so bile slišane, se vidi,  kaj vse je potrebno, da župnija  živi, da je župnija urejena, da je svetišče vzdrževano, da je okolica urejena. Za vse to so potrebni ljudje, ki imajo voljo, smisel  in seveda tudi čas, da pri vsem tem pomagajo po svojih močeh.

Ob poslušanju tolikih zahval, pa ni odveč, da se tudi mi farani zahvalimo jezuitski skupnosti, da so tu v Dravljah, da so z nami in za nas.

Z »Zahvalno pesmijo« smo zaključili sveto mašo.

Prejšnji prispevek
Veliki božični koncert zbora Bee Geesus
Naslednji prispevek
Novo leto – praznik Marije, svete Božje Matere