Draveljski duhovni večer: Po poteh papeža Frančiška

Povej naprej!

Z nami bo novinarka zunanjepolitične redakcije TV Slovenije, Mojca ŠIROK  in nekdanja dopisnica iz Rima, ki nam bo pobliže razkrila življenje in delo Papeža Frančiška.

Papež Frančišek obhaja četrto obletnico pontifikata. Kardinali v konklavu so ga 13. marca 2013 trinajst dni po odstopu Benedikta XVI. izvolili po komaj 26-ih urah in petih glasovanjih. Argentinec Jorge Mario Bergoglio, 265. naslednik apostola Petra, je prvi papež iz Latinske Amerike, prvi papež iz reda jezuitov in prvi, ki si je izbral ime Frančišek.

Cerkev papeža Frančiška, ki je decembra dopolnil 80 let, je odprta do vseh, katoličanov in nekatoličanov, verujočih in neverujočih, je Cerkev, ki odpušča in ne obsoja. Rdeča nit njegovega pontifikata so pozivi k socialni pravičnosti, solidarnosti z ubogimi, ostarelimi in bolnimi; z vsemi, ki živijo na obrobju in so potrebni pomoči. Usmiljenje, ena temeljnih vrednot krščanstva, je jedro njegovega pontifikata.

Mojca Širok je novinarka zunanjepolitične redakcije TV Slovenija in nekdanja dopisnica iz Italije in Vatikana. Je avtorica dveh knjig s področja italijanske družbe in politike ter knjige Od Benedikta do Frančiška, ki govori o odstopu Benedikta XVI. in izvolitvi njegovega naslednika.

Prisrčno vabljeni.

Prejšnji prispevek
Luč miru iz Betlehema 2022
Naslednji prispevek
Sprejem Lučke miru iz Betlehema