Draveljski duhovni večer o islamu

Povej naprej!

Gosta večera katerega tema bo »KAKO RAZUMETI ISLAM, ODNOSE MED MUSLIMANSKIM SVETOM IN ZAHODOM TER AKTUALNI BEGUNSKI VAL« bosta dr. Blaž JEZERŠEK in dr. Primož ŠTERBENC.


Blaž Jezeršek, duhovnik ljubljanske nadškofije trenutno službuje kot župnik v Pirničah. Nekdanji tajnik upokojenega ljubljanskega nadškofa kardinala Franca Rodeta. Izdelal je doktorsko delo Zadržek različne vere pri sklepanju zakona med katoliško in muslimansko stranjo in ga uspešno zagovarjal 5. julija 2007. S tem si je pridobil naziv doktorja znanosti na področju teologije. Velja za enega najboljših slovenskih poznavalcev Islama.

Primož Šterbenc je strokovnjak za mednarodne odnose in odličen poznavalec političnih razmer v muslimanskem svetu. Predaval je na FDV (po naših podatkih so študentje njegova predavanja vedno spremljali z zanimanjem), napisal je obsežno študijo o genezi odnosov med suniti in šiiti, vrsto člankov in se udeležil številnih dogodkov na katerih je tekla beseda o dogajanjih na kriznih žariščih po svetu. 

Prejšnji prispevek
Luč miru iz Betlehema 2022
Naslednji prispevek
Sprejem Lučke miru iz Betlehema