Filmski forum – Vesoljska ladja (Serenity)

Povej naprej!
20. aprila 2016

Ker so filmi danes verjetno najbolj dostopna oblika umetnosti, je dobro, da jih ne samo gledamo, ampak se o njih in o njihovih sporočilih tudi pogovarjamo. V ta namen bomo letos vsako tretjo sredo v mesecu organizirali filmski forum: ogledali si bomo en film in si nato ob čaju in piškotih o filmu izmenjali mnenja in poglede.

V sredo, 20. aprila, bo na ogled film Vesoljska ladja (Serenity).  Začetek ogleda  filma, ki je označen kot akcijski in znanstvena fantastika ob 19:00 v ateljeju.

Kapitan Malcolm Reynolds se preživlja z najemniškim delom na svoji tovorni vesoljski ladji Serenity. Ko se izkaže, da sta dva izmed novih potnikov zločinca na begu, se vesoljska ladja znajde v medgalaktični vojni.

Galaksija je sredi državljanske vojne, okoreli kapitan Malcolm Reynolds pa se preživlja z nepomembnimi zločinskimi posli in najemniškim delom na svoji tovorni vesoljski ladji Serenity. Nekoč vzame na krov dva nova potnika, mladega zdravnika in njegovo neuravnovešeno telepatsko sestro – a se izkaže, da si je z njima nakopal same težave. V resnici sta kriminalca na begu pred silami koalicije, ki vladajo vesolju in bodo skušale na vsak način priti do dekleta. Posadka, ki je nekoč neopazno drsela po obronkih galaksije, je nenadoma ujeta v medgalaktično vojno.

2005 | 114 minut | 12