Filmski forum – Ko pride Joe Black (Meet Joe Black)

Povej naprej!
18. maja 2016

Ker so filmi danes verjetno najbolj dostopna oblika umetnosti, je dobro, da jih ne samo gledamo, ampak se o njih in o njihovih sporočilih tudi pogovarjamo. V ta namen bomo letos vsako tretjo sredo v mesecu organizirali filmski forum: ogledali si bomo en film in si nato ob čaju in piškotih o filmu izmenjali mnenja in poglede.

V sredo, 18. aprila, bo na ogled film Ko pride Joe Black (Meet Joe Black).  Začetek ogleda ljubezenske drame ob 19:00 v ateljeju.

Ko pride Joe Black je izjemno uspešna fantastična zgodba o ljubezni, ki uspe premagati tudi samo smrt. Posnel jo je ugledni ameriški producent in režiser Martin Brest, avtor nepozabnih hitov kot so “Policaj z Beverly Hillsa” in “Vonj po ženski”, in sicer po scenariju B. Goldmana, R. Osbornea, J. Renoa, K. Wadea in W. Ferrisa, ki so jih navdihnili motivi gledališke uspešnice Alberta Caselle.

William Parish (A. Hopkins) je bogat in močan poslovnež, lastnik medijskega imperija, ki po smrti ljubljene žene svoje življenje posveti poslu ter hčerkama Allison (M. G. Harden) in Susan (C. Forlaini), ki ju obožuje. Tik pred proslavo svojega 65. rojstnega dne doživi srčni napad, med katerim sliši neznan glas, ki mu sporoča, da bo kmalu prišel njegov čas za odhod iz tega sveta. Kar naenkrat dobi nepričakovan obisk skrivnostnega tujca z očitno izmišljenim imenom Joe Black (B. Pitt). Gre pravzaprav za angela smrti, ki je prišel po še eno dušo. A angel začne čutiti nekaj, kar nikakor ne bi smel – ljubezen do prelepe Parisheve hčere Susan. Ker je ta občutek vzajemen in silno močan, se rutinska naloga spremeni v pravo avanturo…

Ta film je neoporečna, razkošna in z veliko domišljije režirana produkcija, v kateri izvrstni igralci, kot so Anthony Hopkins, Brad Pitt in manj poznana Claire Forlani (Mistery Men, Northfork…), zgolj potrjujejo svoje izjemne talente.