Blagoslov voznikov in vozil na Krištofovo nedeljo 2022

Novice
Povej naprej!

Z geslom »Moj dar Boga slavi za vse prevožene poti« smo v nedeljo, 24. julija, obhajali nedeljo svetega Krištofa. Častimo ga kot zavetnika proti nagli in neprevideni smrti. Legenda je dala pobudo, da so ga izbrali za zavetnika čolnarji in splavarji, nosači in vozniki, romarji in popotniki; v današnjem času pa avtomobilisti in piloti.

Po vseh svetih mašah smo tako na ta dan blagoslovili voznike in vozila.  V spomin smo prejeli Krištofove kartončke z molitvijo in nalepke, darovana sredstva pa bodo namenjena za misijonska vozila. Preko misijonske akcije MIVA Slovenija že 35 let pomagamo slovenskim (in tudi drugim) misijonarjem v deželah tretjega sveta. 

Naj nas ta nedelja vsako leto spomni na lepe trenutke v vašem avtu in srečno prevožene poti. Obenem pa naj poživi vašo solidarnost s tistimi, ki jim bo vaš dar za misijonsko vozilo rešil življenje in vrnil zdravje, omogočil pot v šolo, do misijona, pripeljal misijonarja do ljudi, ki ga željno pričakujejo misijonarja, zvozil gradbeni material za cerkev, šolo, dispanzer. Naj nas akcija MIVA nagovori, da bomo ob prošnji za srečno vožnjo z veseljem darovali tudi za misijonska vozila.

Krištofova nedelja nas tako povezuje z božjo dobroto in božjim varstvom. Naša dobrota pa objema misijonarje in ljudi v misijonskih deželah.

Prejšnji prispevek
Umrl p. Vladimir Kos (1924 – 2022)
Naslednji prispevek
Drugi svetovni dan starih staršev in ostarelih