Birmanski vikend

Novice
Povej naprej!

V petek smo se podali še na zadnji skupni birmanski vikend pred prejetjem Svetega Duha. Prispeli smo v Strunjan v Frančiškovem domu, kjer so nas z veseljem sprejeli animatorji.

Po prihodu smo se razporedili po sobah in si jih pripravili, nato pa smo odšli v skupni prostor, kjer smo povečerjali ter kasneje odšli k molitvi.

Sobota je bila duhovno in športno obvarovana s katehezami in igrami. Začeli smo jo z jutranjo telovadbo in zajtrkom, nadaljevali pa s katehezo in pripravo piškotov v obliki sestavljenke.

Nato je sledila orientacija po skupinah, kjer smo spoznavali molitev in Sveto pismo. Po vsem tem doživetju se je prileglo slastno kosilo. Za popoldanski čas je bilo predvideno igranje nogometa, a smo žal zaradi zasedenosti igrišča igrali rovrčka. Po igri smo se predali molitvi po metodi puščave. Sledil je zabavni večer vseh prisotnih na birmanskem vikendu.

V nedeljo smo se zjutraj spakirali, pospravili prostore, nato pa smo se pripravili na sveto mašo ter kasneje pogostili z dobrotami iz avta.

Jerca Duhovnik

 

V petek smo se odpravili v Strunjan. Kmalu po prihodu smo imeli večerjo in druženje. V soboto smo se pred začetkom programa s patrom Primožem odšli kopat v morje, ki je bilo zelo mrzlo. Dopoldan smo naredili maso za piškote, ki smo jih oblikovali zvečer, in odšli na orientacijo, kjer smo izvedli veliko novih stvari. Po kosilu smo imeli puščavo (prebrali smo priliko o sejalcu), mašo in imeli zunaj druženje in z druženjem nadaljevali zvečer. V nedeljo zjutraj smo se odšli ponovno kopat v morje. Po telovadbi in zajtrku smo spakirali stvari in pospravili hišo. Kasneje smo malo prepevali in sledila je maša in pogostitev. 

Birmanski vikend mi je bil zelo všeč. Všeč mi je bilo, da smo se uvrstili in se tudi na ta način pripravljali na sveto birmo. Hvala animatorjem in patru Primožu.

Lana Jaš

 

Z birmanci smo se ta vikend odpravili v Strunjan, kjer smo prespali v domu svetega Frančiška. Imeli smo res lepo vreme, zato smo lahko začeli veliko sproščujočih aktivnosti tudi zunaj. Še posebej sem uživala ob igranju roverčka, ki smo ga večkrat ponesreči vrgli čez ograjo :). Zelo zabavni so bili tudi večeri, ki so nam jih pripravili animatorji; igrali smo se res zabavne igre. 

Ena izmed najzabavnejših iger mi je bila faraonova grobnica, kjer je prostovoljec z zavezanimi očmi preiskoval “grobnico.” je bil znanstveno odkritje. Birmanec z zavezanimi očmi, je torej s pomočjo animatorja, ki ga je vodil, “pretipaval” faraonski par in naenkrat je animator birmancu potisnil prste v marmelado, ki je predstavljala faraonovo črevesje :)! 

Hrana mi je bila zares všeč in bilo je že tako toplo, da smo večkrat lahko jedli tudi zunaj.

Zelo sem hvaležna animatorjem, ki so ustvarili res noro dobro vzdušje, ter za vse, ki sem jih sedaj na novo spoznala (pa tudi za tiste, ki sem jih poznala že od prej). 

Vsem tistim, ki je birma še pred vami, res priporočam, da greste!

Pija Paternoster

 

Z birmansko skupino smo se v petek popoldne z avtobusom odpravili v Strunjan. Ko smo z prispeli do tja, so nas pred vhodnimi vrati hiše pričakali nekateri animatorji, ki so nas iz mrzlega dvorišča povabili na toplo. Potem ko smo se udobno nastanili, smo se toplo oblečeni odpravili do Strunjanskega križa in zmolili večerno molitev.

Bilo je res čarobno, saj je luna zasijala v rdeči barvi in odlomek iz Svetega pisma je v skoraj popolni tišini naredil velik vtis.  

Naslednje jutro smo se dekleta in nekaj fantov odločili, da se gremo zgodaj zjutraj (6.30) kopat v morje s p. Primožem. Kljub ledeni vodi je nekaj najpogumnejšim to zares tudi uspelo, le dvema dekletoma, str. Primožu in okoli pet fantom. To je bilo res posebno doživetje, saj se tam z nami nihče drug ni kopal, p. Primož pa je bil na nas zelo ponosen.

Nekaj ur po mili jutranji telovadbi smo imeli orientacijo, pri kateri smo spoznali Sveto pismo in slišali zanimivo pričevanje. Na pomolu, ki je bila ena od postaj, smo opazili meduzo in ne dolgo zatem nas je zalila voda.

Del naše sobote smo posvetili poglobljenemu branju svetopisemskega odlomka – priložnosti o sejalcu. Osredotočili smo se na namen in priložnosti. Sledila je umirjena sveta maša, pri kateri smo sedeli zaviti globoko v odejo, ker ogrevanje očitno ni ravno delovalo. Večerji je sledil zabavni večer, ki je bil res zabaven, saj smo našli nekaj smešnih igric.

Birmanski vikend se je zaključil v nedeljo, pred tem pa smo nedeljsko jutro dodobra izkoristili s kopanjem, nato pa sva se kopala samo Amalija in Lana, ko pa je sva prišla živeti iz vode, dolgo časa nisva čutili nog ali celo prstov na nogah.

Pri nedeljski sveti maši, pri kateri so bili tudi starši, smo se Gospodu skupaj zahvalili za čudovito-prepoln doživetij-za samo deset povedi-vikend. 🙂

Amalija Ličen

Foto: Matej Zupan

 

Prejšnji prispevek
Nabirka za obnovo cerkve
Naslednji prispevek
Draveljski duhovni večer s Tjašo Sušin – Nevidne niti narave