Animatorji na počitnicah

Novice
Povej naprej!

V sredo, 27. aprila, se nas je 12 animatorjev, skupaj s p. Primožem, odpeljalo na animatorski ‘vikend’ v Šmarjeto na Dolenjskem. Po dobri uri vožnje smo prispeli v župnijo Šmarjeta, kjer nas je toplo pričakal župnik g. Andrej Goličnik. Razporedili smo se po sobah, nato pa smo v skupnem prostoru počakali kosilo. Ko smo pojedli, smo druženje nadaljevali z igranjem različnih iger. Ena od njih je bila tudi kviz, pri kateri smo se še posebej dekleta izkazala s svojim znanjem.

Medtem je zunaj snežilo in ker to ni pogost pojav konec aprila, smo se odpravili ven – nekateri so še posebej uživali v snežnih radostih. Ko smo pojedli večerjo, je sledilo druženje ob petju in igranju kitar, nato pa smo počasi odšli spat.

Naslednji dan smo pojedli zajtrk, potem pa uro in pol namenili naši duhovni rasti in to smo zaključili s skupno mašo. Po kosilu smo si privoščili krajši počitek, nato pa smo se vsedli v avto in kombi ter se odpeljali do majhnega termalnega vrelca na prostem. Tam so se najpogumnejši kljub le 5 °C preoblekli v kopalke in zaplavali v ‘bazenčku’ z vodo, ki ima 22 °C. Ko smo naredili dovolj fotografij, smo se vrnili nazaj v hišo. Čas pred večerjo smo namenili pogovoru in dogovoru o nekaterih animatorskih dogodkih v mesecu maju. 

Kot pri vseh obrokih do zdaj, nas je kuhar tudi s četrtkovo večerjo zelo prijetno presenetil — kateri animatorji na duhovnih vikendih pa jejo mesne tortilje z omako in sirom?!? =)

Večer smo si popestrili z družabnimi igrami, manjkalo pa ni niti veliko smeha in dobre volje. Ker pa se od kviza in vseh (bolj ali manj težkih) vprašanj nismo mogli ločiti, smo dan zaključili s to igro. Precej zaspani smo se odpravili v posteljo.

V petek zjutraj smo se zbrali pri zajtrku, po njem pa smo nekateri odšli proti domu, drugi pa so do popoldneva še ostali na Dolenjskem in uživali v družabnih igrah ter kupanju v Šmarjeških toplicah.

Preživeli smo zares lepe 3 dni, zato smo že rezervirali 1. vikend v avgustu, ko v Šmarjeto pripeljemo še ostale animatorje. 

 

Besedilo: Ela in Tjaša

FOTO: Melita, Lucija

Prejšnji prispevek
Kateheti na izletu
Naslednji prispevek
MePZ s prijatelji na potovanju po Romuniji