ADVENT 2013

Povej naprej!

Mesec december je mesec pričakovanja. Pričakujemo sv. Miklavža, pričakujemo rojstvo Jezusa, pričakujemo novo leto, pričakujemo sv. tri kralje. Pričakovanje je stvar odnosa. Gre za odnos. Prijatelj pričakuje prijatelja. Zato je pričakovanje vedno vznemirljivo, ker nas drži pri življenju. Izraelci so pričakovali Mesijo. Mi si danes težko predstavljamo, kakšno je bilo tisto vzdušje pričakovanja. Za nas kristjane je advent čas drugega pričakovanja Jezusovega prihoda na svet. Kdaj bo prišel? Ne vem. Vsekakor nas evangelij spodbuja, naj ne popustimo v čuječnosti. Bodimo stanovitni.  


Adventna duhovna obnova

Duhovna obnova, ki bo vsak četrtek  v adventu po večerni sv. maši v učilnici župnišča. P. Ivan Bresciani bo dal točke za razmišljanje čez teden, vsak udeleženec pa bo vabljen, da se prijavi za osebni pogovor med tednom z enim od patrov jezuitov iz draveljske skupnosti. Termini srečanj so naslednji: 28. novembra, 5. decembra, 12. decembra in 19. decembra. Duhovna obnova želi pomagati pri poglobljeni osebni pripravi na božič, da bi v sebi pripravili jasli za Kristusa ter ga pričakali v zbranosti.


Izdelovanje adventnih venčkov

V soboto, 30. novembra, se bo izdelovalo adventne venčke in laterno za svečko. Izdelovanje bo potekalo na trgu Janeza Pavla II. za cerkvijo ali v dvorani nove cerkve od 10.00 do 12.00, organizirajo pa ga draveljski animatorji. Laterne/svečke bodo otroci vsako adventno nedeljo prinesli k družinski maši. Po koncu sv. maše bodo lahko odnesli domov plamen adventne sveče adventnega venca pri oltarju in z njim prižgali adventno svečo na družinskem adventnem venčku. Vabljeni posamezniki in družine

Na prvo adventno nedeljo, 1. decembra, bo pri družinski maši ob 10.00 blagoslov adventnih venčkov.


Adventni koledar

Kot vsako leto bomo tudi letos za prvo adventno nedeljo delili otrokom ADVENTNI KOLEDAR – otroci za otroke. Namembnost koledarja je, da otroci, skupaj s starši, vsak dan preberejo zgodbico in zmolijo molitev Angel Gospodov pred adventnim vencem. Koledar ponuja tudi sestavljenko, in sicer škatlico, v katero naj bi otroci zbirali denar za revne otroke, ki ga bodo na praznik Gospodovega razglašenja – svetih treh kraljev oddali pri maši.

 

Miklavževanje

Otroke v Dravljah bo Miklavž letos obiskal v četrtek, 5. decembra, ob 17.00 v novi cerkvi, za tem pa še varovance v Malem domu. Prijaveza miklavževanje bomo zbirali od ponedeljka 4. novembra dalje.

 

Družinski dan – izdelovanje voščilnic

V soboto, 7. decembra, se bo v dvorani nove cerkve med 9. in 12. uro izdelovalo preproste božično-novoletne voščilnice. Za material bodo poskrbeli animatorji, vabljeni le mali (in malo večji) ustvarjalci, ki bodo lahko skupaj ustvarjali. Kakšno voščilnico boste lahko odnesli domov, ostale pa se bodo prodajale na drugo in tretjo adventno nedeljo pri maši ob 8.30 in 10.00. Zbrani denar od prodaje bo namenjen duhovni obnovi letošnjih birmancev ter animatorjem za oratorij.

 

Spovedovanje

Spovedniki bodo na voljo vsako sredo med sv. mašo in po sv. maši med češčenjem Najsvetejšega

 V času otroške devetdnevnice (od 16. decembra do 23. decembra) ob 17.00 po potekala spoved za starše

Spovedni dan pa bo v petek, 20. decembra od 8.00 do 12.00 in od 14.00 do 19.00.

Spovedovanje za otroke bo med veroučnimi urami v drugem adventnem tednu (9.-12. december). 

 

Luč miru iz Betlehema

Letos bodo skavti v Slovenijo prinesli luč miru iz Betlehema pod geslom »Poglej drugače«. V naši župniji bomo luč miru sprejeli v nedeljo, 15. decembra, pri maši ob 19.00. Plamen luči miru boste lahko vse do novega leta vzeli pri vhodu v cerkev. Poslanico, ki letos spremlja luč miru, si lahko preberete tukaj.

 

Božična devetdnevnica

Devetdnevnica pred božičem se bo začela v ponedeljek, 16. decembra. Poleg redne večerne maše bo tudi maša ob 17.00, ki je posebej namenjena otrokom. Na začetku maše bomo ob soju sveč prinesli Marijin kip pred oltar, po evangeliju pa bomo prisluhnili poučni zgodbi. 


Prejšnji prispevek
ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA
Naslednji prispevek
ZA NAMI JE 1. DDV (2013/14): PAPEŽ FRANČIŠEK – CERKEV ZA UBOGE