Zdravilna beseda

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

V petek 12.4. po večerni maši sta nam Katja Jarc in p. Marko Pavlič pripravila lep večer predstavitve programa Zdravilna beseda in ob koncu večera tudi v praksi predstavila, kako zgleda takšno srečanje v praksi. Zdravilna beseda že vrsto let poteka pod okriljem Svetopisemske družbe, Katja je ena izmed prvih v Sloveniji, ki se je za to usposobila, Marko pa se je s programom seznanil v Kaliforniji, kjer je preživel nekaj let med jezuitsko formacijo.

“Nekateri dogodki v življenju so tako boleči, da lahko povzročijo globoko in dolgotrajno trpljenje. Temu pravimo notranja rana, ki za ozdravitev potrebuje veliko časa. Vpliva na naše odnose, naša telesa, naše misli in naš odnos z Bogom. Četudi morda to ni tako očitno na prvi pogled, se lahko veliko ljudi trenutno sooča s težkim obdobjem življenja, izgubo smisla ali drugo stisko ter potrebujejo podporo in sprejemajoče okolje skupine ter pogovor. Program Zdravilna beseda, ki ga izvajajo naši voditelji po različnih župnijah, Cerkvah in krščanskih skupnostih po Sloveniji ter preko spletnih srečanj, udeležencem skupin prinaša sporočilo zdravilne moči Božje besede. Program, ki so ga zasnovali v inštitutu Trauma Healing skupaj s strokovnjaki z različnih področij, združuje najboljše prakse na področju teologije, duševnega zdravja in poznavanja Svetega pisma in jih s pomočjo dela v skupinah povezuje z branjem in izkustvom Božje besede, ki je živa in ima moč, da ozdravlja naše najgloblje rane.” (vir: https://www.svetopismo.si/projekt/zdravilna-beseda/)

Po koncu predstavitve smo udeleženci zastavljali vprašanja, delili izkušnje, napisali vsak svojo žalostinko in izvedli kratko dihalno vajo za umirjanje in sproščanje.

Predstavljam si, da cikel 8–10 srečanj Zdravilne Božje besede utegne zanimati posameznike, ki bi želeli razmišljati o občutenjih, medčloveških odnosih, dogodkih, ki so se zgodili njim ali njihovim bližnjim, pa tudi o stvareh, ki jih dojemamo kot ovire pri sprejemanju življenjskih ali vsakodnevnih odločitev, v zaupljivosti Božje besede, ki razbremeni vsakogar, ki je odprt za Njeno navzočnost. Predstavljam si, da se človek po pogovoru v taki skupini Zdravilne Božje besede in blagodejni tišini vrača domov z večjim zavedanjem, da je navkljub vsemu neizmerno ljubljen od Boga. – Nina

Lep, zelo doživet Draveljski duhovni večer s Katjo Jarc in patrom Markom. Zelo slikovito sta nam predstavila kako deluje skupina programa Zdravilna beseda. Upam, da zaživi kaka skupina tudi v naši župniji. – Miran

V jeseni bomo v župniji Dravlje začeli dve skupini Zdravilne besede. Lepo vabljeni, da javite interes in dobite več informacij, ko bodo znane. Pišite na zupnija.lj-dravlje@rkc.si.

Katji in Marku se prisrčno zahvaljujemo za prelep večer in se vidimo na prihodnjem Draveljskem duhovnem večeru 17.5. o umetni inteligenci.

Prejšnji prispevek
Danes zvečer – Draveljski duhovni večer
Naslednji prispevek
Molimo skupaj – od 14.4. do 20.4.