ZA NAMI JE SEVERNOAMERIŠKO OBARVANA NEDELJA

Novice
Povej naprej!

Na 18. navadno nedeljo je bilo dogajanje v župniji obarvano precej severnoameriško. Deseto mašo sta namreč močno sooblikovala dva precej posebna gosta.

S svojim petjem in spremljavo na kitaro je liturgijo obogatil g. Milan Vinčec, Slovenec iz Toronta v Kanadi. Večina pesmi, s katerimi je polepšal mašni obred, je avtorskih (le darovanjska je v slovenščino prepesnjena “Solo le pido a Dios” argentinskega avtorja Leóna Gieca), Mariji posvečeno pesem, ki jo je izvedel po maši, pa lahko slišite tudi v priloženem posnetku.

Z doživetim pridiganjem in svojim neposrednim slogom pa je naša srca razvnel tudi g. Tom Martin, duhovnik iz San Francisca. Krščen je bil v slovensko-hrvaški župniji Božjega rojstva, kjer je odraščal in se vere učil ob župniku g. Vitalu Vodušku. Našega župnika je spoznal v času, ko je p. Miran študiral na univezi Berkeley, in ravno njuno prijateljstvo je bilo tudi razlog, da je “Father Tom” obiskal Slovenijo. Lepo je bilo slišati navdušenje tujca nad lepotami naše dežele, prav posebej pa nad prostovoljci iz društva Sonček in njihovo držo zastonjskega služenja. V pridigi je to držo lepo povezal z Jezusom, “kruhom življenja”, ki edini v resnici nasičuje našo notranjost. Posebej ganljiv je bil njegov zaključek, v katerem je Slovenijo označil kot kraj, na katerem se mu je Bog še posebej jasno razodel in kamor bi si želel poslati vse mlade iz svoje župnije sv. Pija, ki so lačni Boga. Celotni pridigi lahko prisluhnete v priloženem posnetku.

 


Zvočni posnetki:

Pridiga očeta Toma

Milan Vinčec – K tebi prihajam

 

Foto in avdio: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
PRAZNOVANJE ROKOVE NEDELJE
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 19. NEDELJO MED LETOM