Za nami je praznovanje letošnje rokove nedelje

Novice
Povej naprej!

Letošnje praznovanje sv. Roka je bilo še posebaj slovesno, saj je sovpadalo s tradicionalnim sejmom na Rokovo nedeljo. Dopoldne so v novi cerkvi potekale romarske svete maše: ob 6. uri za romarje iz župnije Šentvid, ob 7. uri za romarje iz župnije Ježica, ob 8. uri za romarje iz župnije Črnuče in ob 9. uri za romarje iz župnije Koseze. Po maši za romarje iz župnije Dravlje in Podutik, ob 10.uri, smo se skupaj z duhovniki in ministranti odpravili k Rokovemu znamenju in ga počastili s pesmijo in molitvijo.

Kot smo že navajeni, so nas tudi letos po vsaki sveti maši Turistično društvo Dravlje v sodelovanju s ČS Dravje in Župnijo Dravlje pogostili s kavo in miškami. Tako smo si nabrali moči, da smo si ogledali pestro ponudbo različnih obrtnikov, ki so svoje izdelke predstavljali na trgu sv. Roka.

Praznovanje se je nadaljevalo s kulturno-glasbenim programom v popoldanskem času. Predstavili so se draveljski gasilci, folklorna skupina Tine Rožanc- veterani, KUD Pihalni orkester Litostroj in ansambel Maj.

Celotno popoldne so za nas skrbeli člani Turističnega društva Dravlje, ki so poskrbeli za hrano in pijačo ter srečevol.

 

Besedilo: Anja Celarec

Foto: Tomaž Celarec&Primož Podobnik

Prejšnji prispevek
Med nami je bil novomašnik p. Andrej Brozovič
Naslednji prispevek
Verouk 2015/16