Vtisi s srečanja starejših ministrantov ljubljanskih župnij

Novice
Povej naprej!

Srečanje smo pričeli z udeležbo in sooblikovanjem svete maše, nekateri v naši župniji, drugi že prej v svojih domačih.

Po sveti maši smo druženje nadaljevali v učilnici draveljskega župnišča. Turnirja v taroku, ki se ga je poleg duhovnikov Jureta Ferleža, duhovnega vodje Ljubljanskega občestva ministrantov in župnika v Dobu, in Marka Čižmana, podutiškega župnika, ter patrov frančiškana Jana Dominika Bogataja iz Župnija Marijinega oznanjenja v Ljubljani in naših domačih jezuitov Ivana Brescianija, Primoža Jakoba, Jožeta Poljanška ter diakona Roka Bečana, udeležilo približno 50 starejših ministrantov in drugih mladih iz Ljubljane in okolice. Turnir v taroku smo pričeli z molitvijo. Nato so nam bila predstavljena pravila igranja na tem turnirju. Za vsako mizo smo igrali po štirje udeleženci, igrali smo štiri kroge; v vsakem krogu so se igrale štiri igre. Po vsakem krogu so bila na novo izžrebana imena igralcev (kdo bo igral za vsako mizo).  Po končanih štirih krogih se je preštelo doseženo število točk. Nato je sledilo finale najboljših štirih. V finalu so igrali Simon Marinko, Tevž Globokar, Nejc Valič in Tadej Javornik, ki je postal tudi zmagovalec prvega turnirja v taroku v 4. Zmagovalec je prejel povsem nove luksuzne tarok karte.

Po vsakem končanem krogu smo imeli kratek trenutek za oddih in okrepčilo. Odmor smo izkoristili tudi za igranje nogometa in druženje med prisotnimi, kar je bilo zelo koristno tudi za izmenjavo ministrantskih in animatorskih ter drugih izkušenj. Udeležencem so bile ponujene tudi druge družabne igre, a je bila tokrat glavna tema večera tarok. Pripravljeno smo imeli tudi predstavitev Dravelj, a je zanjo žal zmanjkalo časa. Srečanje smo končali z molitvijo, ki jo je vodil naš duhovni vodja Jure Ferlež.

Naslednji tarok turnir, že drugi tradicionalni, bo jeseni v župniji Ljubljana Kodeljevo.

Ob koncu bi se želel v imenu predsednika ljubljanskih ministrantov in predvsem vseh prisotnih zahvaliti tudi naši draveljski župnijski ekipi za prostor, razumevanje in pomoč, za to da smo srečanje smeli organizirati v Dravljah, prav tako pa tudi vsem dobrotnikom za molitve in prinesene dobrote.

 

Besedilo: Franjo Marjanović

Prejšnji prispevek
Naši letošnji prvoobhajanci
Naslednji prispevek
Romanje družin prvoobhajancev na Rožnik