VABILO NA SVETOPISEMSKI MARATON Z NASLOVOM NAJVEČJA JE LJUBEZEN

Povej naprej!

Od 6. do 13. oktobra 2013 bo pri Sv. Jožefu v Ljubljani že šesto leto zapored potekal Svetopisemski maraton. Gre za izmenično, nepretrgano branje Svetega pisma, ki traja teden dni, 24 ur na dan in je nenehna molitev, ki jo enodušno molimo kristjani iz različnih župnij, katoliških gibanj in tudi drugih cerkva.

Tako na pomen naslova letošnjega svetopisemskega maratona opozarjajo organizatorji: »Z naslovom »Največja je ljubezen« želimo opozoriti na Božjo ljubezen, ki jo svet danes tako neizmerno potrebuje, vendar pa se vse prehitro zadovolji s cenenimi nadomestki. Želimo, da kar največ ljudi v polnosti doživi Ljubezen, ki je potrpežljiva, ki ni nevoščljiva, se ne ponaša in ne napihuje, ki ne išče svojega, se ne da razdražiti, ne misli hudega; najde ljubezen, ki vse prenaša in ki nikoli ne mine (prim. 1 Kor 13,4-8). Le če bomo sami doživeli takšno ljubezen, jo bomo zmožni podeliti tudi drugim«.

Naša župnija bo tudi letos sodelovala z branjem in sicer v četrtek, 10. oktobra, v terminu od 20.00 do 22.00. Prisrčno vabljeni!

Več informacij o maratonu pa TUKAJ.

Prijave na e-pošto: sara.remskar@gmail.com ali mobilnem telefonu:  031 276 985.


Prenos branja v živo na internetu.


Prejšnji prispevek
SVETA MAŠA OB OBLETNICAH POROKE
Naslednji prispevek
POGOVORNI VEČER O ZDRAVI PREHRANI V OKVIRU SOCIALNEGA TEDNA