Vabilo na 32. slovenski knjižni sejem

Povej naprej!

To sredo, 23. novembra, se v Cankarjevem domu prične 32. slovenski knjižni sejem, ki bo trajal do nedelje, 27. novembra. Tudi letos se bo predstavila Založba Dravlje, zato vas lepo vabimo, da obiščete našo stojnico.

Skupaj z Jezuitskim združenjem za begunce organiziramo debatno kavarno o beguncih in odzivu nanje, z naslovom »Ljudje na poti«. To bo v soboto, 26. 11., ob 10. uri v Prvem preddverju Cankarjevega doma. Sodelovali bodo p. dr. Robin Schweiger DJ, p. dr. Peter Rožič DJ in dr. Aleš Maver s Filozofske fakultete v Mariboru, moderirala bo Smilja Štravs.

Želimo spodbuditi debato o “ljudeh na poti” – o beguncih, ki letno prečkajo Slovenijo v številu okoli pol milijona ljudi. To so ljudje, ki so na poti dvopomensko – iščejo novo varno točko, življenjsko sidrišče, dom … Obenem pa so marsikomu med nami “na poti”. Kako se obnašamo do njih kot do sočloveka? Koliko je do njih v nas usmiljenja? Kaj bodo ti migracijski tokovi prinesli? Se lahko nadejamo dobrobiti ali so strahovi, ki se porajajo v družbi, upravičeni? Kaj pomeni multikulturnost v globaliziranem svetu, ko jo kot novost doživljamo iz oči v oči? Pri sprejemanju beguncev ter izobraževanju prostovoljcev za delo z njimi aktivno pomaga Jezuitsko združenje za begunce Slovenije, ki ga vodi p. Robin Schweiger.

Vstop na knjižni sejem je prost!

 

Več o sejmu: http://www.knjiznisejem.si/

Prejšnji prispevek
VABILO V DRAMSKO SKUPINO P.I.G.S.
Naslednji prispevek
MIKLAVŽEVANJE 2014