Svetopisemski maraton 2021 – Med vami bom hodil (3 Mz 26,12)

Novice
Povej naprej!

Zaradi epidemije bo osrednje maratonsko branje potekalo nekoliko drugače, preko aplikacije Zoom ali YouTube kanala. Prejšnja leta smo se srečevali v kapeli Antonovega doma na Viču v Ljubljani, letos pa bo srečanje bolj virtualne narave, a zato nič manj navdihujoče. Celo nekaj prednosti je: v osrednje branje se bo lahko povezala vsa Slovenija, od doma, ob katerikoli uri podnevi ali ponoči. Podrobno o prijavah za branje Svetega pisma in tudi o povezavah na dogodke najdete:

Svetopisemski maraton spletna stran

Svetopisemski maraton facebook

Branje je razdeljeno na 1-urne termine, ki jih “pokrijejo” vnaprej dogovorjene skupine bralcev. Naša župnija je letos prevzela manj hvaležen, a zato toliko bolj dragocen termin v sredo, 27. januarja, med 5.00 in 6.00. Povezava do zoom srečanja bo pravočasno poslana prijavljenim bralcem, za več informacij pa se lahko obrnete na letošnjega vodjo župnijske ekipe bralcev na maratonu Gašperja Remškarja (gasper.remskar@gmail.com).

Prenos branja 


Župnijski mini svetopisemski maraton

Božja beseda ima moč, da spreminja naša srca, jih ozdravlja, osvobaja, krepi, tolaži, razveseli. Gospod nas je poklical, da to veselo novico odrešenja delimo z vsemi, ki bodo vključeni v dogajanje mini maratona v cerkvah, župnijah, v družinah, v različnih ustanovah: bolnišnice, domovi za ostarele, redovne in druge skupnosti. To nas povezuje med seboj z vsemi kristjani in s tem z različnimi Cerkvami, ki pripravljajo mini maratone širom po Sloveniji. 

Po zelo uspešni družinski osemdnevnici pred Božičem, ki je potekala preko spleta, smo se odločili, da poskusimo na enak način izpeljati še mini svetopisemski maraton.

Mini svetopisemski maraton bo potekal od ponedeljka, 25., do petka, 29. januarja od 19.30 do približno 19.50, brali pa bomo evangelij po Luku. Da bo besedilo čim bolj razumljivo in čim bolj berljivo, bomo prebirali slovenski prevod v sodoben jezik, imenovan “Življenje z Jezusom”.
V petek se bomo potem odločili, kaj bomo storili s tistim delom evangelija, ki nam ga ne bo uspelo prebrati: lahko ga bomo prebirali še v prihodnjem tednu, lahko morda enkrat na teden, dokler ne končamo, lahko pa se odločimo, da preostanek prebere vsak zase doma.
Srečevali se bomo po zoomu na povezavi:

Mini SP maraton
Brali bomo evangelij po Luku v prevodu v sodobni jezik, imenovanem “Življenje z Jezusom”. Prevod najdete tukaj:

Življenje z Jezusom splet

ali pa datoteki s prevodom v formatih .mobi in .epub pa si lahko pretočite tukaj:

Življenje z Jezusom . mobi in .epub

Prejšnji prispevek
Vabilo k novi molitvi v času epidemije COVID-19
Naslednji prispevek
Sodelovali smo na Svetopisemskem maratonu 2021