STIČNA MLADIH 2013

Povej naprej!

Kot vsako leto bo tudi letos 3. soboto v septembru (tj. 21. 9.) potekal festival Stična mladih. Tokratna papeževa poslanica temelji na geslu: “Pojdite in naredite vse narode za moje učence.” (prim. Mt 28, 19)

Tukaj si lahko preberete več o samem festivalu, o programu, delavnicah in prispevku za organizacijo.

Letošnja Stična mladih pa bo za nas, mlade iz Dravelj, še zanimivejša. Soustvarjali smo namreč sv. mašo, ki je osrednji dogodek festivala. Tako bomo sodelovali z branjem 2 prošenj, ki smo jih sestavili, ter s kratko zaigrano igro kot uvod v mir. Vabljeni k poslušanju na Radiu Ognjišče ali pa kar k udeležbi pri tej sveti maši.

 

Kot vsako leto pa bomo tudi letos v Stično odšli z vlakom. Posebni vlak z ljubljanske železniške postaje odpelje ob 7.50. Cena povratne vozovnice je 7 € (na vlaku se poravna tudi prispevek za organizacijo, ki znaša 5 € na osebo). Vlak iz Ivančne Gorice proti Ljubljani odpelje ob 18.10, v Ljubljano pa se vrne predvidoma ob 18.57.


Pred draveljsko cerkvijo se dobimo ob 7.00 in se z avtobusom št. 7 odpeljemo v mesto. S seboj potrebujete kartico Urbana, malico (kosilo) in podlogo za sedenje.


V Stično pa lahko greste tudi peš. Letos bodo organizatorji prvič pripravili nočno peš romanje iz Litije do Stične. Več o tem si lahko preberete tukaj.LEPO VABLJEN, da novo šolsko in študijsko leto začnemo skupaj, z Jezusom, v StičniI!

 

Prejšnji prispevek
P. MARJAN KOKALJ SE POSLAVLJA OD NAS
Naslednji prispevek
DUHOVNA MISEL ZA 23. NEDELJO MED LETOM