Sprejem Luči miru iz Betlehema

Novice
Povej naprej!

Zvočnemu posneteku svete maše iz naše cerkve, ki so jo ob sprejemu Luči miru iz Betlehema oblikovali skavti Stega Ljubljana 3, lahko prisluhnete na tej povezavi.


Geslo LMB 2018

  Delimo plamen – zanetimo mir


Poslanica LMB 2018

Plamen je v mojih rokah. Gori in me greje. Prepričala me je njegova toplota in privabila njegova svetloba. Zdaj imam priložnost, da ga širim naprej –  poiščem bližnjega, začutim njegovo stisko, se darujem zanj in mu pomagam.
 Toda kako?
Ko sprejmem mir v svoje srce, sem podoben sveči, ki je sprejela plamen. Da ohrani plamen, mora sveča goreti. Prav tako moram jaz, da ohranim mir, darovati samega sebe. Vendar sveča z gorenjem izginja, človek pa nikoli ne izgine, če gori iz ljubezni.
Vem, da nas je več, ki gorimo. Skupaj lahko ustvarimo mogočen ogenj, ki ga ne bo pogasil noben nemir.


                                                                Dobrodelna akcija

S prodajo svečk, prostovoljnimi prispevki in donacijami prek SMS-sporočil s ključno besedo LUC1 ali LUC5 na 1919 bodo skavti zbrana sredstva namenili:

– Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad. Njegov slogan je “Skupaj gradimo dom”. Namen je pomagati otrokom oz. družinam v stiski ter tako ponesti toplino in svetlobo plamena v njihova življenja.

– družbeno koristnim projektom, ki jih bodo skavti izvedli s prostoviljnim delom v poletju 2019.

 

Luč miru lahko dobite med tednom po vseh večernih mašah vse dni do božiča in jo boste lahko odnesli domov, ter s plamenom miru okrasili svoje domove ali pa ga ponesete tudi svojim najbližjim. 


Foto in zvočni posnetek: Tomaž CelarecPrejšnji prispevek
Prisluhnili smo koncertu sakralne glasbe EXSULTATE, JUBILATE
Naslednji prispevek
Adventno slavljenje s skupino ABEND