Sprejem izrednih delilcev obhajila

Izpostavljeno, Novice
Povej naprej!

V nedeljo 25.2. smo pri mašah ob 8:30 in 10:00 sprejeli 13 novih izrednih delivcev obhajila. Delivci so podobno kot pevci, ministranti ali bralci člani župnijske skupnosti, ki sodelujejo pri liturgiji. Navodilo pravi, naj se služba izrednega delivca obhajila uvaja v tistih občestvih, kjer je pomanjkanje duhovnikov in diakonov in bi se zaradi tega obhajilo časovno precej podaljšalo. Izredni delivec obhajila, moški ali ženska, naj bo star vsaj 21 let, mora imeti vse zakramente, če je poročen, mora biti cerkveno poročen. V župniji mora biti zaradi svoje življenjske in krščanske drže spoštovan, tudi člani njegove družine. Imeti mora spoštljiv odnos do bogoslužja, mora biti pripravljen služiti bližnjemu in se v javnosti zavzemati za krščanske vrednote.

V zadnjih mesecih so predstavniki župnije in župnik poiskali primerne kandidate in jih povabili k opravljanju te službe. Imeli so tri večere priprav, uradno pa jih je potrdil tudi ljubljanski nadškof in sicer za obdobje petih let.

Z veseljem pozdravljamo nove delivce, ki bodo sodelovali pri mašah in pomagali pri obhajanju obnemoglih in bolnikov, ki ne morejo priti v cerkev.

 

 

Prejšnji prispevek
40 let delovanja skupine Vera in luč
Naslednji prispevek
Molimo skupaj – od 25.2. do 2.3.