Spovedovanje

Povej naprej!

Odkar se je končala karantena zaradi koronavirusa in smo ponovno začeli z javnim maševanjem, v Dravljah ni bilo spovedovanja. En razlog je bil zagotovo to, da smo takrat že vstopali v poletje, ko smo patri iz župnijske ekipe bolj razkropljeni in precej zdoma. Drugi, še večji in tehtnejši razlog pa je bil v tem, da naši dve spovednici v novih okoliščinah nista primerni za spovedovanje: ne da se ju zračiti, obenem pa je praktično nemogoče zagotoviti 1,5 m medsebojne razdalje. Spovednici zato pomenita tveganje tako za spovednika kot spovedanca.

Na Rokovo nedeljo smo zato prvič poskusili s spovedovanje v dveh nadomestnih prostorih: v predprostoru župnijske pisarne in v administrativni pisarni poleg zakristije. Izkušnja patrov, ki so spovedovali, je bila kar pozitivna, zato smo se odločili, da do nadaljnjega možnost za redno spoved ponudimo v teh dveh prostorih. Osrednji spovedni prostor bo tako zdaj pisarna poleg zakristije, kar pomeni, da bodo klopi med vhodom v zakristijo in steklenimi vrati proti straniščem namenjena prvenstveno čakajočim na spoved. To bo verjetno vplivalo tudi na navade nekaterih župljanov, ki se jim vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti.

Možnost za spoved bo tako ob nedeljah od 8.20 (pred začetkom župnijske sv. maše) do 12.15 (ko se predvidoma konča zadnja dopoldanska sv. maša) in ob sredah od 18.50 (pred začetkom sv. maše) do 20.00 (ko se zaključi adoracija).

Prejšnji prispevek
Obnovljeni veroučni prostori
Naslednji prispevek
Predstavili so se letošnji kateheti