Priložnost - Odpoved - Skupnost - Transformacija in služenje

POST 2021

Mala jata

Zbor Mala jata vodiva Tadeja Dobre in Lucija Gabrovšek, z vodenjem pa sva pričeli spomladi leta 2009. Prej je zbor pol leta vodila s. Mateja Koršič, še pred njo pa osem let Petra in Miha Merljak. Začetki otroškega petja v naši župniji sicer segajo že v osemdeseta leta.


Na začetku nama je bilo kar težko, saj je bilo potrebno privabiti novo generacijo pevcev. Sprva nas je pelo okoli 10, poleg smo imeli še kitarista, violinistko in bobnarja. Naš prvi večji projekt je bilo petje pri prvem svetem obhajilu, to je bilo maja 2009. Bil je uspešen in nam tako dal poguma in novih moči za naprej. V teh treh letih se je število pevcev močno povečalo, pri Mali jati tako danes prepeva 25 otrok, stari so med 4 in 12 let, večina jih torej obiskuje prvo triado osnovne šole. Dobili smo tudi dva stalna kitarista, basista in bobnarja. Občasno se nam pridruži še pianist in kakšen dodaten kitarist.


Sodelujemo pri družinski sv. maši ob nedeljah, približno dvakrat na mesec. Radi popestrimo tudi božičnico in otroško polnočnico, prvo sveto obhajilo, decembra smo peli tudi ob prihodu sv. Miklavža …


Zelo smo hvaležni, da nas je župnijska ekipa izbrala za petje v nedeljo 8. januarja 2012, ko so sv. mašo neposredno prenašali po televiziji (RTV Slovenija 1). Sodelovanje pri tej maši je bila čudovita izkušnja, ki nam je dala veliko samozavesti in spodbude za nadaljnje delo. Posnetek maše najdete na tej povezavi.

 


© 2021 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.