Prva sveta spoved 2022

Novice
Povej naprej!

Ko smo se v soboto 23.4. zbrali vsi skupaj, smo najprej skupaj začeli z pesmijo in molitvijo, ter malo povadili kesanje.

Ljudje smo grešni, saj imamo svobodno voljo, ravno zaradi svobodne volje, lahko zares občutimo popolno Božjo ljubezen.
Toda zaradi nje se lahko odločimo za dobro ali za slabo. Ampak tega nas ni treba biti sram.
Saj nam Bog zagotavlja, ko grešimo – da nam bo pri njem VEDNO ODPUŠČENO, brez obtoževanja in sojenja, enostavno zaradi Njegove neizmerne ljubezni do nas!

Vsak prvoobhajanec je naprej dobil v roke rožico in se z njo odpravil na pot skozi življenje. V življenju nas čaka veliko ovir, ki lahko to rožico poškodujejo in omadežujejo, naprimer naši grehi.
Pot je bila na začetku lahka, toda več grehov se je nabralo, vedno težja je postajala.

Ko so prvoobhajanci končali pot, so najprej rožico poskusili sami popraviti nato so se odpravili k spovedniku, da se popolnoma očistijo greha in dobijo novo rožico, ki bo staro rožico prekrila. Ker pa greh vedno pusti vsaj nekaj posledic, je vsak od njih dobil tudi pokoro, da poskusi čim bolje popraviti, kar je greh poškodoval.


NEKAJ VTISOV naših PRVOOBHAJANCEV o SVETI SPOVEDI:

Sveta spoved je bila zanimiva. Bilo me je strah kako bo ampak potem je bil dober občutek glede vsega.
Nisem bila potrpežljiva, ko smo čakali na vrsto.
Julija Vidmar

Pri spovedi je bilo lepo, ker sem spet čist. Imel sem veliko grehov v sebi. Pater je bil zelo prijazen in mi je svetoval, da zmolim pet Zdravih Marij. Všeč so mi bile ovire po cerkvi, ki so prikazovale grehe.
Alen Andrej Hergula

Všeč mi je bila življenjska pot z ovirami. Po spovedi sem čutila olajšanje in obenem sem bila ponosna, da je moja rožica spet lepa.
Iva Rajić

Meni je bila sveta spoved v redu, čeprav mi ni bilo všeč, da sem bila najstarejša. Duhovniki so bili zelo prijazni in hvala Katji, ki je vse vodila.
Eva Kastelic (6.r)

Prejšnji prispevek
Animatorski dan
Naslednji prispevek
Draveljski duhovni večer z dr. Jožetom Možino