Pričakali smo sv. Miklavža

Novice
Povej naprej!

Veste, ANGEL nam pomaga pri naših odločitvah, da so te dobronamerne in vodijo na pravo pot, pot ki jo za nas želi Bog, toda na drugi strani je tudi HUDIČ, ki nas želi prepričati v nasprotno, z nami naklepa slabe stvari in nas odvrača od Boga.

Tako izkušnjo sta doživela tudi Špela in Miha, a jo tudi uspešno prestala, izbrala sta DOBRO.  Njun angel je bil zelo zadovoljen, da ju je lahko takoj vpisal v ZLATO KNJIGO. Hudič na drugi strani pa je z jezo koval načrt, kako bi mu drugič lahko uspelo.
Od vsega navdušenja in po nerodni napaki so angeli pozabili zlato knjigo za seboj in hudiči so izkoristili priložnost.
Vzeli so zlato knjigo in jo odnesli v pekel. Tam bi iz nje izpisali pridne otroke in s tem sprožili poton sv. Miklavža. Otroci nebi dobili daril in bi svetnika lahko celo zasovražili, kaj šele verjeli vanj in v njegovo dobroto.

Toda naši angeli so zelo pogumni, odločili so se, da kar sami odidejo v pekel iskat zlato knjigo. Bili so hitri, tihi in izogibali so se dimu in ognju. Uspelo jim je, zlata knjiga je bila ponovno v angelskih rokah. Celo nadangel Mihael je prišel odgnat vse hudiče v najgloblje globne pekla. Sedaj pa ne bodo več uzrli dneva in jedli palačink.
Hitro so se vrnili v nebesa, pripravili vse za Miklavžev odhod in tako skupaj s svojim bleščečim, kreguljčkastim spremstvom srečno prispeli v naše Dravlje…

 

Foto: Matej Vukina

Video: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Nov župnijski pastoralni svet
Naslednji prispevek
Namenitev dela dohodnine za župnijo