Pri družinski sveti maši smo zaključili veroučno leto

Novice
Povej naprej!

Pri družinski sveti maši so sodelovali učenci vseh razredov in vsi kateheti, ki so letos poučevali verouk. Med pridigo so nam veroučenski šestega razreda in diakon Egon predstavili svoje veroučno leto. Po obhajilu so otroci , ki so obiskovali prvi in drugi razdred, s sestro Sabino in animatorkama zapeli pesmo. Pri bogoslužju pa nam je Mala Jata s spremljevanim orkestrom polepšala praznovanje s svojim prepevanjem. V okrogli kapeli cerkve so otroci pripravili tudi razstavo svojih del, ki so jih ustvarili med letom  pri verouku. Na koncu so se nam predstavili še vsi kateheti in njihovi pomočniki. V zahvalo za vse delo tega veroučnega leta se jim je župnik p.  Miran zahvalil.

Nekaj misli naših katehetov:

Letošnje veroučno leto mi ostaja v zelo lepem spominu. Srečevanje vsak teden z otroci, ki so bili polni življenja, veselja, navdušenosti in radovednosti, pa tudi otroške navihanosti in pripravljenosti, me je vedno znova spominjalo na Jezusovo vabilo: “Pustite otroke k meni .. če ne postanete kakor otroci”. Sama sem od otrok veliko prejela in se naučila.

Hvala p. Miranu in vsej katehetski ekipi za povezanost, podporo in medsebojno sodelovanje. Hvala pa tudi vam, straši za zaupanje vaših otrok, da smo lahko skupaj hodili po poti za Jezusom, ki nas ima rad.

s. Sabina

 

Za menoj je lepo veroučno leto. Sem zadovoljen, izpolnjen. Bilo je lepo spremljati birmance na njihovi poti do prejema samega zakramenta. Najbolj mi v spominu ostajajo naši skupni vikendi, kjer so se otroci zelo povezali med seboj. Je zrastla tako ena skupnost. In seveda hvaležnost otrok in njihovih staršev na koncu. Veroučenci šestega razreda so bili tudi čudoviti, rad sem prihajal na verouk in bil z njimi. Najlepše spomine imam, ko smo se igrali in so otroci bili zelo sproščeni. Navdušil me je tudi njihov igralski talent, ko so zaigrali npr. kakšno svetopisemsko zgodbo.

diakon Egon

 

To leto, ko mi je bilo zaupano sodelovanje pri pripravi birmancev na zakrament svete birme, sem tudi sama bolj spoznala in se vživela v vašo Draveljsko župnijo. Letos zame več niso bile le veroučne ure ali svete maše v Dravljah, ampak tudi graditev bolj globokih medosebnih odnosov s člani katehetske ekipe, animatorji in pa nekaterimi družinami. Zame je bilo to leto velik dar, čeprav sem bila na začetku precej v skrbeh, vendar Gospod podarja vedno potrebnih milosti… Hvala za to skupaj preživeto leto!

s. Iva

 

V petem razredu smo letos podrobno spoznali zakramente. Najprej tiste, ki smo jih vsi mi že prejeli, nato pa še tiste, ki jih morda še bomo. Skozi leto smo spoznavali tudi praznike in posamezne dele v cerkvenem letu. Da naše ure niso bile preveč dolgočasne pa smo se tudi igrali, si ogledali kakšen film in se nekajkrat tudi pošteno nasmejali :). Najin razred je bil poln presenecenj, dobrih srčkov in žarečih zvezdic :).

 Katja&Teja

 
 

Na priloženi povezavi lahko prisluhnete posnetku svete maše.

 

  Foto in zvočni posnetek: Tomaž Celarec

 

Prejšnji prispevek
Otroški natečaj za Rokovo podobico
Naslednji prispevek
Draveljska garažna razprodaja