Predstavitev Pota izkušnje iz Zambije

Novice
Povej naprej!

Skupino so sestavljali Katja Hren, Miha Remškar,  Lucija Pribožič, Tjaša Divjak in Maja Dakskobler. Lansko poletje so za dober mesec odšli v Zambijo k patru Stanku Rozmanu, ki dela v župniji Mumbwa (približno 200km zahodno od glavnega mesta – Lusaka). Njihovo delo je zajemalo delo z otroki, pomoč pri grajenju cerkva, pomoč centru za bolnike z AIDS-om, delo v bolnišnici ter obnavljanje župnijskih stavb.  

Če bi želeli izvedeti kaj več o njihovi izkušnji – o utripu afrike, ljudeh, kulturi, okolici, liturgiji,njihovem delu in rezultatih le tega; pa tudi o izkušnji patra Stanka Rozmana – njegovem začetku v Afriki in o vsem, kar je storil in še dela dobrega, ste lepo vabljeni na to predstavitev, kjer si bomo ogledali film, ki so ga pripravili prostovoljci nato pa ob čaju, ki so ga pili v Zambiji imeli čas tudi za morebitna vprašanja.

Pater Stanko pa je takole komenitaral njihovo delo v župniji Mumbwa:

» Dar, ki so ga dali študentje za pleskanje dveh manjših zgradb in zgraditev stranišča, je navdihnil novi razvoj. In to razvoj, ki ga vodi domači duhovnik. Tako cerkev v Zambiji postaja bolj samostojna in samoiniciativna. Dar je tudi v tem primeru prinesel novi dar. Dobrota poraja dobroto.«

                                                                                                                                             P. Stanko Rozman

 

Več informacij o projektu lahko najdete na:

http://pota.si/zambija-2016/

 

Foto: Miha Remškar

Prejšnji prispevek
Prvomajsko romanje v Taize
Naslednji prispevek
Teden družine – pogumno srce moža in očeta