Predbožično dogajanje v naši župniji

Povej naprej!

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA IN ROMANJE MARIJINE SLIKE

Božična devetdnevnica se je začela v soboto 16. decembra. V naši župniji jo bomo posebej obeležili na začetku večernih sv. maš z odpevi in kratko meditacijo ob projekciji.

Ob letošnji stoletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi pa bo v naši župniji tudi romanje Marijine slike od doma do doma, od 16. do 24. decembra. Romanje na posamezen dom se začne po večerni sv. maši s prevzemom Marijine slike v cerkvi, družina se ob njej doma posveti molitvi, naslednji večer pred sv. mašo ob 18.45 pa jo prinese nazaj v zakristijo. Vabimo družine, da se čim prej prijavijo v župnijski pisarni oz. na župnijski e-naslov: zupnija.lj-dravlje@rkc.si.

 

OTROŠKA TRIDNEVNICA PRED BOŽIČEM

Otrokom bodo posebej namenjene večerne sv. maše (19.00) od četrtka 21. do sobote 23. decembra. Te tri dni se otroci zberejo pred mašo pri oglasni deski v cerkvi,nato pa v procesiji s svečkami pospremijo sliko Marije, skupaj z ministranti in duhovniki, k oltarju. Otroci bodo za udeležbo pri teh svetih mašah prejeli figurico ovčke, ki jo bodo lahko odnesli v domače jaslice.

 

SPOVEDOVANJE ZA ODRASLE

Duhovniki bodo posebej na voljo za sv. spoved na 3. in 4. adventno nedeljo dopoldan med sv. mašami ter od četrtka 21. do sobote 23. decembra zvečer od 18. ure naprej.

 

SV. MAŠE NA 4. ADVENTNO NEDELJO, SVETI VEČER IN BOŽIČ

Svete maše četrte adventne nedelje bomo praznovali v soboto 23. decembra zvečer ter v nedeljo 24. decembra ob 6.30, 8.30 in ob 10.00 v novi cerkvi, v Domu starejših občanov pa ob 11.00. Izjemoma 24. decembra ni nedeljske sv. maše ob 11.30!

Na sveti večer 24. decembra bodo tri večerne praznične maše oz. »polnočnice«, pol ure pred vsako pa bo božičnica:

  • ob 18.30 oz. ob 19.00 družinska, poje zbor Mala jata;

  • ob 21.00  oz. ob 21.30 mladinska, poje Tvoj glas;

  • ob 23.30  oz. ob 24.00 župnijska, poje MePZ.

Na praznik Jezusovega rojstva 25. decembra bodo svete maše ob 8.30, 10.00, 11.30 in ob 19.00 v novi cerkvi, v Domu starejših občanov pa ob 11.00. Ob 15.00 bo v novi draveljski cerkvi sv. maša za gluhe in naglušne v znakovnem  jeziku, ki jo pripravlja Pastorala gluhih in naglušnih Slovenije.

 

BLAGOSLOV DOMA

Na polici med tiskom v novi cerkvi najdete podobico z molitvijo za blagoslov v družini. Blagoslov doma lahko opravljamo na »tri svete večere«: božični (pred) večer, silvestrovo, predvečer Gospodovega razglašenja (6. januar). V cerkvi pri oglasni deski si lahko natočite tudi blagoslovljeno vodo, v pisarni pa dobite tudi kadilo, oglje in nalepko za podboje vrat ob blagoslovu doma. V pisarni so na voljo tudi koledarji in pratike za prihajajoče leto ter nekaj voščilnic.

Če želite, da se za blagoslov doma pri vas v božičnem času oglasi duhovnik ali diakon, se dogovorite v župnijski pisarni.

Prejšnji prispevek
Razločevanje
Naslednji prispevek
Jaslice 2017